Λεμονάτο κριθαράκι με κεφτεδάκια από τον Άκη Πετρετζίκη
Στο επόμενο τραπέζι φτιάξτε ένα αρωματικό λεμονάτο κριθαράκι με χοιρινά κεφτεδάκια που θα σας θυμίσει το φαγητό της μαμάς! Εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τα κεφτεδάκια
700 γρ. χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
35 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό, μεσαίο
¼ κ.γ. ρίγανη
9-10 γρ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
80 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., για το πανάρισμα
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το κριθαράκι
500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 λίτρο νερό
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
⅓ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com