Γύρος σεϊτάν από τον Άκη Πετρετζίκη
Το σεϊτάν, γνωστό ως «κρέας σίτου» ή «κρέας γλουτένης», είναι μια βάση που αποτελείται από αλεύρι, νερό και μπαχαρικά. Με την κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε την plant based εκδοχή οποιουδήποτε «κρέατος» όπως μπριζόλες, nuggets κοτόπουλου, αλλαντικά κ.α. Στη συγκεκριμένη εκδοχή φτιάξτε τον απόλυτο vegan γύρο από τον Άκη Πετρετζίκη!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για το σεϊτάν
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
650 γρ. νερό
1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ
2 κ.γ. πάπρικα
2 κ.γ. κάρι
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλάτι
πιπέρι
Για τον γύρο
1 λίτρο νερό
1 κύβο λαχανικών
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
Για το σερβίρισμα
πίτες για σουβλάκι
τηγανητές πατάτες
φέτες ντομάτας
φέτες κρεμμυδιού
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
vegan μαγιονέζα
πάπρικα
αλάτι
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com