Βάσκικο cheesecake με γιαούρτι από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε το διάσημο βάσκικο cheesecake με την «καμμένη» κρούστα σε μια εκδοχή με γιαούρτι και σάλτσα φράουλας από τον Άκη Πετρετζίκη! Το τέλειο επιδόρπιο για όσους αγαπούν τα cheesecakes φούρνου!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
550 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 5%
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά, μεσαία
1 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
½ κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα φράουλας
200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com