Σοκολατόπιτα καραμέλα με γλάσο παγωτού από τον Άκη Πετρετζίκη
Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να φτιάξετε σοκολατόπιτα, δοκιμάστε αυτήν τη σοκολατόπιτα καραμέλα με γλάσο παγωτού και θα ξετρελαθείτε!
Καραμελένια, σιροπιαστή και άκρως σοκολατένια!
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- 1 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. κονιάκ, προαιρετικά
Για τη σοκολατόπιτα
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. παγωτό καραμέλα
- 4 αυγά, μεσαία
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 20 γρ. κακάο, + έξτρα για το ταψί
- βούτυρο, για το ταψί
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ