
Μελιτζανοκεφτέδες από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε τους πιο νόστιμους και αφράτους μελιτζανοκεφτέδες. Το απόλυτο μαμαδίστικο ορεκτικό της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που θα λατρέψετε!
500 γρ. μελιτζάνες, περίπου 2
500 γρ. πατάτες, βρασμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 αυγό, μεσαίο
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα
100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., + 200 γρ. έξτρα για το ταψί (προαιρετικά)
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι,άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ