Θρακόψωμο με μπιφτέκι από τον Άκη Πετρετζίκη!
Έχεις δοκιμάσει κρητικό θρακόψωμο με μπιφτέκι και αναρωτιέσαι πώς να το φτιάξεις στο σπίτι σου; Δες τη συνταγή βήμα-βήμα για ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια μέσα σε αφράτο καρβέλι ψωμιού μαζί με sauce, ντοματούλα, πατάτες και γιαούρτι!
Θα χρειαστείτε:
Για τα μπιφτέκια
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, ελιά, μία φορά περασμένο
100 γρ. ψωμί, ψίχα (από το καρβέλι)
50 γρ. γάλα ελαφρύ
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
7 γρ. αλάτι
1 αυγό, μεσαίο
30 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
5 γρ. μαϊντανό
πιπέρι
Για τη σύνθεση
1 ψωμί, (1 καρβέλι)
500 γρ. πατάτες, κομμένες σε στικς
6 κ.σ. burger sauce
6 φέτες ντομάτα
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ