Σαλάτα με χταπόδι και αλμύρα από τον Άκη Πετρετζίκη!
Ψάχνεις την τέλεια σαλάτα για το καλοκαίρι; Δοκίμασε αυτή την καλοκαιρινή συνταγή με βραστό χταπόδι, θαλασσινή αλμύρα και ελαφρύ dressing με ξίδι βαλσάμικο! Ακολούθησε ένα-ένα τα βήματα και διάβασε καλά τα tips!
Θα χρειαστείτε:
Για το χταπόδι
1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο
1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
80 γρ. λευκό κρασί
1 σκ. σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Για τη σύνθεση
500 γρ. αλμύρα, καθαρισμένη
7-8 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, με μάνγκο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσινο μέρος
1/4 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ξίδι βαλσάμικο, με μάνγκο
πιπέρι
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ