Ο τηγανητός γαύρος του Άκη Πετρετζίκη!
Ο τηγανητός γαύρος αποτελεί τον απόλυτο καλοκαιρινό μεζέ, όπου και αν σε βρίσκει το καλοκαίρι!
Θα χρειαστείτε:
Για τον γαύρο
1/2 κιλό γαύρο, καθαρισμένο
30 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
3-4 κλ. θυμάρι, προαιρετικά
3-4 κλ. ρίγανη, προαιρετικά
αλάτι
Για το πανάρισμα
150 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1 πρέζα αλάτι
Για το τηγάνισμα
1 λίτρο ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
φέτες λεμονιού
φύλλα ρίγανης
αλάτι
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ