
Κολοκυθάκια γεμιστά με τραχανά και κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη
Το αγαπημένο μαμαδίστικο λεμονάτο φαγητό, τα κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και κιμά σε μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης! Αντικαταστήστε το ρύζι με τραχανά και φτιάξτε ένα αυγολέμονο σαν μπεσαμέλ!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τα κολοκυθάκια
1,5 κιλό κολοκυθάκια
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
120 γρ. τραχανά γλυκό
1 κρεμμύδι, μικρό
¼ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι άνηθο
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 αυγό, μεσαίο
5-6 γρ. αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
1 λίτρο νερό
1 κύβο λαχανικών
πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 κρόκους, από μεσαία αυγά
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
400-500 γρ. νερό, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
άνηθο, ψιλοκομμένο
λεμόνι, σε φέτες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com