Κορμός Dubai chocolate (μωσαϊκό) από τον Άκη Πετρετζίκη
Ο παραδοσιακός και κλασικός κορμός μεταμορφώνεται σε Dubai chocolate και γίνεται το ιδανικό κέρασμα σε οποιοδήποτε τραπέζι! Ένα σοκολατένιο μωσαϊκό με τραγανό και χρυσαφένιο κανταΐφι, σπιτική πραλίνα φιστικιού Αιγίνης και 2 διαφορετικές κουβερτούρες μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για την πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, (ψίχα), ψημένα και ανάλατα
40 γρ. σπορέλαιο
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τον κορμό
250 γρ. φύλλο κανταΐφι
60 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα, (από το ψυγείο για να είναι κρύο)
125 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, (ψίχα), ψημένα και ανάλατα
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. κονιάκ, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com