Ο φιναλίστ του MasterChef Λευτέρης Πέτρου φτιάχνει τα πιο τέλεια μακαρόνια και μας δίνει τη συνταγή
Ο Λευτέρης Πέτρου, είναι ένας από τους δύο φιναλίστ του φετινού MasterChef.
Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, την κέρδισε όμως στην καρδιά των τηλεθεατών. Πρόσφατα, βρέθηκε στην κουζίνα του Breakfast@Star και δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο εκτός από το να μαγειρέψει.
Έφτιαξε λοιπόν ζυμαρικά Cacio e pepe και έχουμε αναλυτικά τη συνταγή του.
MasterChef: Λευτέρης Πέτρου και Νέστορας Νέστορας: Ποιοι είναι οι δύο φιναλίστ! Τα βιογραφικά τους

Υλικά
- 1 συσκευασία Linguini
- 30 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι Τρούφας
Για την κρέμα μασκαρπόνε:
- 100 γρ. μασκαρπόνε
- 80 γρ. τυρί κρέμα
- 25 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και το γιαούρτι.
- Σε τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε πιπέρι.
- Παίρνουμε μια κουτάλα από το νερό που έχουμε βράσει και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να φύγει η υγρασία και σβήνουμε το μάτι.
- Τοποθετούμε στο τηγάνι τα υλικά της μπασίνας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ομογενοποιούμε.
- Δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι.
- Τελειώνουμε με λίγες σταγόνες τρούφας.
Καλή όρεξη!
Διαβάστε επίσης:
MasterChef: Ποιοι θα είναι οι δύο μεγάλοι φιναλίστ;
MasterChef: Αυτή είναι η τελική τριάδα - Αποχώρησαν δύο, έμειναν τρεις και το φινάλε πλησιάζει!
MasterChef: Σέρβιραν... περιστέρι και οι τηλεθεατές μούδιασαν - «Και να αδυνάτιζε δεν θα το έτρωγα!»