Σιμιγδαλένιος χαλβάς γεμιστός με παγωτό από τον Άκη Πετρετζίκη
Αυτή είναι η πιο καλοκαιρινή εκδοχή του κλασικού και παραδοσιακού σιμιγδαλένιου χαλβά: γεμιστός με παγωτό καραμέλα! Φτιάξτε τον σε ατομικά φορμάκια, γεμίστε με μία μπάλα παγωτό, όπως ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τον χαλβά
150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
150 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
700 γρ. νερό
250 γρ. καστανή ζάχαρη
1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
1 κ.γ. κανέλα
60 γρ. βούτυρο
50 γρ. μέλι
Για τη γέμιση
500 γρ. παγωτό καραμέλα
Για το σερβίρισμα
κανέλα
φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ