Ψητά νεκταρίνια με crumble φουντουκιού από τον Άκη Πετρετζίκη!
Σερβίρετε το τέλειο επιδόρπιο για το καλοκαίρι με καραμελωμένα ψητά νεκταρίνια που συνοδεύονται από σπιτικό και τραγανό crumble φουντουκιού και παγωτό! Πεντανόστιμο και άκρως καλοκαιρινό!
Θα χρειαστείτε:
Για το crumble φουντουκιού
50 γρ. φουντούκια, ωμά, χωρίς φλούδα
130 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
160 γρ. βούτυρο
160 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
Για τα νεκταρίνια
5 νεκταρίνια, μικρά (500 γρ.)
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. κονιάκ
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
παγωτό καραμέλα
φύλλα δυόσμου
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ