Γλυκό ψυγείο τιραμισού από τον Άκη Πετρετζίκη!
Δείτε πώς να φτιάξετε γλυκό ψυγείο τιραμισού, μια πεντανόστιμη και καλοκαιρινή εκδοχή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού. Με βάση από σαβαγιάρ, πλούσια και αέρινη κρέμα τυριού και ζελέ σοκολάτας!
Θα χρειαστείτε:
Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ. λικέρ καφέ, ή brandy
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη
Για τα σαβαγιάρ
20 σαβαγιάρ, 170 γρ.
250 γρ. καφέ εσπρέσο, καυτό (4 δόσεις εσπρέσο + 100 γρ. νερό)
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για το ζελέ σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
400 γρ. νερό, βραστό
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com