Fish and chips από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε όλα τα μυστικά για να πετύχετε το απόλυτο fish and chips, ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Αγγλίας. Τηγανητός μπακαλιάρος με κουρκούτι από μπίρα, τραγανές τηγανητές πατάτες και σπιτική tartar sauce σας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι: Για τις πατάτες
800 γρ. πατάτες
αλάτι
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τον μπακαλιάρο
1,5 κιλό μπακαλιάρο, φιλέτο, ξαλμυρισμένο
500 γρ. μπίρα, ξανθιά, κρύα
500 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
πιπέρι
Για τη σος ταρτάρ
1 κρεμμύδι, μικρό
100 γρ. αγγουράκια τουρσί
100 γρ. κάππαρη
½ ματσάκι μαϊντανό
χυμό λάιμ
350 γρ. μαγιονέζα
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φέτες λάιμ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ