Instagram / jamieoliver

Taste

Ο Τζέιμι Όλιβερ κάνει τις πατάτες... ακαταμάχητες – Η συνταγή που απογειώνει το καλοκαίρι!

Ξεχάστε τις κλασικές πατάτες φούρνου! Ο Τζέιμι Όλιβερ έκανε ξανά το θαύμα του με μια συνταγή που έχει γίνει viral με πάνω από 4,8 εκατομμύρια views στο YouTube.

Παρμεζάνα, φρέσκο θυμάρι και μια δόση αντζούγιας μεταμορφώνουν τις πατάτες στο απόλυτο συνοδευτικό για το καλοκαιρινό τραπέζι.

Ο Τζέιμι Όλιβερ αποχαιρετά τον Μάικλ Μόσλεϊ - Το συγκινητικό αντίο & το μήνυμα στην οικογένειά του

Instagram / jamieoliver

Κρεμώδεις, μυρωδάτες και πανεύκολες, αυτές οι πατάτες δεν θα λείπουν από κανένα τραπέζι φέτος!

Υλικά για τη συνταγή:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 100 ml ζεστό νερό
  • 3 αντζούγιες και 2 κ.γ. από το λάδι της κονσέρβας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Παρμεζάνα
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία: Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε λεπτές φέτες. Κάντε το ίδιο και με το κρεμμύδι.
  2. Στήσιμο στο ταψί: Τοποθετήστε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε ένα ταψί και προσθέστε αλάτι, πιπέρι, κρέμα γάλακτος, δάφνη και θυμάρι.
  3. Η μαγεία της αντζούγιας: Ψιλοκόψτε τις αντζούγιες και προσθέστε το λάδι τους στο ταψί. Ανακατέψτε καλά.
  4. Τελικές πινελιές: Προσθέστε σκόρδο, παρμεζάνα και λίγο μοσχοκάρυδο για έξτρα άρωμα.
  5. Ψήσιμο: Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 220°C για 60 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, τρίψτε επιπλέον παρμεζάνα και ψήστε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τζέιμι Όλιβερ παντρεύτηκε ξανά τη σύζυγό του μετά από 23 ολόκληρα χρόνια! Οι απίθανες φωτό!

Η αρχή του τέλους για την αυτοκρατορία του Jaymi Oliver! Η κατάρρευση και η «απολογία» του σεφ!

© 2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved