Ριζότο αλ λιμόνε από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε πώς να πετύχετε το απόλυτο ριζότο αλ λιμόνε (risotto al limone), το διάσημο πιάτο της Ιταλίας!
Ένα γευστικό, αρωματικό και κρεμώδες ριζότο με χυμό και ξύσμα λεμονιού και παρμεζάνα!
Συστατικά
- 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- 80 γρ. λευκό κρασί
- 2 κ.σ. ζωμό λαχανικών
- 1.200 γρ. νερό, βραστό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com