Συνταγή για ατομικό μουσακά από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε όλα τα βήματα για να φτιάξετε ατομικό μουσακά, μια πρωτότυπη εκδοχή του αγαπημένου μαμαδίστικου λαδερού από τον Άκη Πετρετζίκη.
Με βάση από μελιτζάνα, γέμιση από κιμά και επικάλυψη από μπεσαμέλ και τσιπς πατάτας!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τις μελιτζάνες
3 μελιτζάνες, μεσαίες
6 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τον κιμά
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, σπάλα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
200 γρ. κολοκυθάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 στικ κανέλας
1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
500 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη + έξτρα 50 γρ. για το ψήσιμο
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κρόκους, από μεσαία αυγά
αλάτι
πιπέρι
Για τα τσιπς πατάτας
1 πατάτα 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
αλάτι
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com