Παγωτό μπακλαβά από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε βήμα-βήμα πώς να «παντρέψετε» το λατρεμένο σιροπιαστό γλυκό μπακλαβά με το παγωτό! Δοκιμάστε το πιο ιδιαίτερο σπιτικό παγωτό με φύλλο κρούστας, καρύδια και μπαχαρικά!
Για τον μπακλαβά
3 φύλλα κρούστας για γλυκά
50 γρ. καρύδια
30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
50 γρ. μέλι
Για τη σύνθεση
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com