Taste

Συνταγή για πεντανόστιμα γεμιστά… όπως της μαμάς από τον Γιώργο Ρήγα

Το απόλυτο comfort food μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@Star 

Ο Γιώργος Ρήγας ετοίμασε παραδοσιακά γεμιστά, το φαγητό που όλοι αγαπάμε και μας θυμίζει οικογενειακά τραπέζια.

Μενεγάκη: Η κάμερα την τσάκωσε στο αεροδρόμιο & έκλεισε άρον άρον το τηλέφωνο στον Μάκη

Με μεράκι και υπομονή, ο γνωστός σεφ παρουσίασε βήμα-βήμα τη διαδικασία, αποκαλύπτοντας μικρά μυστικά που κάνουν τα γεμιστά ακόμα πιο λαχταριστά.

Υλικά της Συνταγής

• 6 μεγάλες ντομάτες
• 2-3 πατάτες
• 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή καρολίνα
• 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
• 1-2 καρότα
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 2-3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος
• 2 φρυγανιές
• μαϊντανό
• φέτα
• λίγη ζάχαρη
• Αλάτι, πιπέρι
• 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση της Συνταγής

1. Προετοιμασία ντοματών

• Κόβεις το πάνω μέρος των ντοματών και κρατάς τα καπάκια.
• Αδειάζεις προσεκτικά τη σάρκα με ένα κουταλάκι και κρατάς την ψιλοκομμένη για τη γέμιση.

2. Προετοιμασία πατάτας

• Καθαρίζεις και κόβεις τις πατάτες σε κύβους ή χοντρές φέτες.

3. Γέμιση ντομάτας

• Σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
• Προσθέτεις τα τριμμένα καρότα (αν χρησιμοποιήσεις).
• Ρίχνεις τον πελτέ ντομάτας, την ψιλοκομμένη σάρκα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
• Προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις καλά.

4. Στήσιμο στο ταψί

• Τοποθετείς τις γεμιστές ντομάτες σε ταψί.
• Βάζεις γύρω γύρω τις πατάτες.
• Περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και νερό/ζωμό λαχανικών (~1 φλιτζάνι).
• Βάζεις τα καπάκια στις ντομάτες.
5. Ψήσιμο
• Στους 180°C για 50-60 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το ρύζι και οι πατάτες.
• Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Στην κορυφή ξανά η Καινούργιου - Ποια πρωινή εκπομπή έκανε μόνο 4,4%;

Η εξομολόγηση της Χατζίδου:«Δεν είμαι πολύ καλά αυτές τις ημέρες, τις περισσότερες ώρες πονάω»

Breakfast@Star: Χέρι - χέρι στην πρεμιέρα τους Χατζίδου-Παύλου! «Θα κλάψω, τι είναι αυτό το πράγμα;»

© 2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved