Kitchen Lab: Γεύση, θαλπωρή και γιορτινή διάθεση για να υποδεχτούμε τον νέο χρόνο
Σαββατοκύριακο 27 και 28 Δεκεμβρίου με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου «Kitchen Lab» στις 16:40 μας βάζει απόλυτα στο πρωτοχρονιάτικο κλίμα με ένα μενού γεμάτο φινέτσα, ζεστασιά και γεύσεις που τιμούν την παράδοση αλλά έχουν και μια σύγχρονη, δημιουργική ματιά.
Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει πιάτα που μπορούν να σταθούν επάξια σε ένα εορταστικό τραπέζι, αλλά και να συνοδεύσουν ιδανικά τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου.
Στο σαββατιάτικο μενού για πρώτο πιάτο, ο Άκης ετοιμάζει ένα φίνο και αρωματικό σουφλέ με αγκινάρες. Σοτάρει μπέικον και κρεμμύδι, προσθέτει αγκινάρες και αρωματικά και σβήνει με κρασί, δημιουργώντας μια βάση γεμάτη γεύση. Στη συνέχεια δένει το μείγμα με πλούσια μπεσαμέλ, αυγό και τυριά, το μεταφέρει σε πυρίμαχο σκεύος και το ψήνει μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένια επιφάνεια και αφράτη υφή. Ένα κομψό ορεκτικό, ιδανικό για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, που εντυπωσιάζει χωρίς να γίνεται περίπλοκο.
Kitchen Lab: Γεύσεις από όλον τον κόσμο, από την Ανατολική Ευρώπη μέχρι τη Μεσόγειο και την Ανατολή
Στο κυρίως πιάτο, ο αγαπημένος μας σεφ περνά σε μια συνταγή με χαρακτήρα και βάθος γεύσης, ετοιμάζοντας ένα οσομπούκο σε σάλτσα μουστάρδας με βελούδινο πουρέ πατάτας. Αρχικά, σοτάρει το κρέας, προσθέτει λαχανικά, μυρωδικά και κρασί, και το αφήνει να μαγειρευτεί αργά στον φούρνο μέχρι να γίνει τρυφερό και ζουμερό. Παράλληλα, ετοιμάζει έναν κλασικό πουρέ πατάτας με βούτυρο, ενώ δένει τη σάλτσα του φαγητού με μουστάρδα, κρέμα και το μεδούλι του κρέατος, δημιουργώντας ένα πιάτο πλούσιο, αρωματικό και απόλυτα εορταστικό.
Για γλυκό, ο Άκης ετοιμάζει ένα moelleux σοκολάτας, το απόλυτο σοκολατένιο επιδόρπιο για τις γιορτές. Λιώνει κουβερτούρα με βούτυρο, ενσωματώνει αυγά και ζάχαρη και ολοκληρώνει το μείγμα με λίγο αλεύρι, διατηρώντας τη σωστή ισορροπία. Ψήνει τα γλυκά σε ατομικά φορμάκια και τα σερβίρει ζεστά, με crumble και παγωτό, για μια εμπειρία που συνδυάζει ένταση, απόλαυση και απόλυτα γιορτινή διάθεση. Αυτό το επεισόδιο είναι γεμάτο φροντίδα, αρώματα και γεύσεις και ετοιμάζεται να κλείσει τη χρονιά με τον πιο όμορφο και νόστιμο τρόπο.
Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης μας υποδέχεται στο τελευταίο επεισόδιο του «Kitchen Lab» για το 2025 στις 16:40, με ένα μενού που συνδυάζει παράδοση, φινέτσα και έντονα γιορτινά αρώματα. Καθώς η χρονιά φτάνει στο τέλος της, η κουζίνα γεμίζει μυρωδιές, ζεστασιά και στιγμές που θέλουμε να μοιραστούμε κι έτσι, ο Άκης ετοιμάζει τρεις συνταγές ιδανικές για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, με γνώριμες γεύσεις αλλά και ευχάριστες ανατροπές.
Ξεκινά με μια κλασική γαλλική κρεμμυδόσουπα, βαθιά και αρωματική. Καραμελώνει αργά τα κρεμμύδια σε βούτυρο μέχρι να αποκτήσουν έντονη γλύκα, προσθέτει δάφνη, σβήνει με κονιάκ και συμπληρώνει με ζεστό ζωμό. Στη συνέχεια, φρυγανίζει λεπτές φέτες μπαγκέτας με τριμμένο τυρί και ολοκληρώνει τη σούπα με δύο τρόπους, είτε σε βαθιά πιάτα είτε σε πυρίμαχα σκεύη, δημιουργώντας ένα ορεκτικό ζεστό, comfort και απόλυτα χειμωνιάτικο.
Στη συνέχεια, ο αγαπημένος μας σεφ περνά σε ένα κυρίως πιάτο με έντονο χαρακτήρα, ένα μοσχαράκι με κάρι και ρύζι. Κόβει το μοσχάρι σε κομμάτια, το σοτάρει μέχρι να πάρει χρώμα και το αρωματίζει με κρεμμύδι, σκόρδο, κάρι και τζίντζερ. Σβήνει με κρασί, προσθέτει μέλι και αφήνει το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα. Παράλληλα, βράζει ρύζι με μυρωδικά και φλούδα λεμονιού, δημιουργώντας ένα αρωματικό συνοδευτικό που ισορροπεί ιδανικά τα μπαχαρικά. Σερβίρει το πιάτο με φρέσκο κόλιανδρο, γιαούρτι με κύμινο και λεπτές φέτες λάιμ, δίνοντας μια εξωτική, γιορτινή πινελιά στο τραπέζι.
Για γλυκό ο Άκης ετοιμάζει τη βασίλισσα της Πρωτοχρονιάς, μια βασιλόπιτα, αλλά αυτή τη φορά με άρωμα από ανθόνερο. Πρώτα, χτυπά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτει αυγά, αρωματίζει με μαστίχα, μαχλέπι και ξύσμα πορτοκαλιού και ολοκληρώνει το μείγμα με ανθόνερο που χαρίζει μοναδικό άρωμα. Μεταφέρει σε φόρμα, κρύβει το φλουρί και ψήνει μέχρι να ροδίσει. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζει με άχνη και σερβίρει μια βασιλόπιτα αφράτη, βουτυρένια και γεμάτη συμβολισμό για τη νέα χρονιά.
Το «Kitchen Lab» αποχαιρετά το 2025 με ένα επεισόδιο γεμάτο γεύση, θαλπωρή και γιορτινή διάθεση, δίνοντας την πιο όμορφη αφορμή για να υποδεχτούμε τον νέο χρόνο γύρω από το τραπέζι !
Διαβάστε επίσης:
Άκης Πετρετζίκης: «Δεν θα ήθελα να σταματήσω να κάνω το ''Akis’ Food Tour''»
Το Akis’ Food Tour επιστρέφει με τον Άκη Πετρετζίκη πιο ανανεωμένο από ποτέ
Kitchen Lab: Πρεμιέρα σήμερα για τον Άκη Πετρετζίκη! Τι θα δούμε;