Λέσβος: Το νησί έμπνευση για τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές (photos-video)
Travel

Λέσβος: Το νησί έμπνευση για τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές (photos-video)

H Λέσβος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας μετά την Κρήτη και την Εύβοια και ένα από τα ομορφότερα του Βορείου Αιγαίου.

Το gossip-tv βρέθηκε για μερικές ημέρες στη Λέσβο και με τη μοναδική φιλοξενία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και της συζύγου του, είδαμε όλες τις ομορφιές αυτού του τόπου και τους υπέροχους ανθρώπους του.

Χαμογελαστοί, ευγενικοί, εξυπηρετικοί, οι άνθρωποι της Λέσβου δεν σταμάτησαν να μας τρατάρουν τις υπέροχες λιχουδιές του νησιού, να μας ξεναγούν στον τόπο τους και να μας γεμίζουν χαμόγελα και ιστορίες από τη Μυτιλήνη.

Το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος περπατώντας στη Μυτιλήνη είναι τα εντυπωσιακά αρχοντικά -με το σπίτι του Οδυσσέα Ελύτη να ξεχωρίζει- που κοσμούν τους δρόμους του νησιού.

Ο πρώτος μας προορισμός ήταν το Πλωμάρι. Την ημέρα που βρεθήκαμε στη γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη στο νότιο τμήμα της Λέσβου οι κάτοικοι υποδέχτηκαν το πρώτο εκτός Σένγκεν πλοίο στο λιμάνι. Ο αντιδήμαρχος κ. Βαρβαγιάννης Δημήτρης αλλά και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλωμαρίου κ. Ξανθούλης μας ξενάγησαν στα σοκάκια του Πλωμαρίου και άνοιξαν ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια σαπουνιού του νησιού.

Οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές

Το νησί έχει γίνει πόλος έλξης, εκτός των τουριστών από όλο τον κόσμο, και των μεγάλων τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών. Η πρώτη μεγάλη παραγωγή που γυρίστηκε στο νησί ήταν «Σμύρνη μου αγαπημένη» με την Μιμή Ντενίση και ένα καστ από πολλούς και γνωστούς ηθοποιούς.

Η αμέσως επόμενη παραγωγή που πρόκεται να γυριστεί στο νησί είναι η σειρά του Σκάϊ με τίτλο Γλυκάνισος. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο όμορφο νησί της Μυτιλήνης. Εκεί, μια Σύρια κοπέλα, μετανάστης πολέμου, ερωτεύεται έναν ντόπιο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταύρος Ποταμάρης και μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι το κανάλι προορίζει τη συγκεκριμένη σειρά να προβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα. Ο Γλυκάνισος είναι το κύριο συστατικό του ούζου και φυσικά δεν θα μπορούσε να μη γυριστεί στον τόπο πρόελευσής του, τη Μυτιλήνη. Πρωταγωνιστές της σειράς θα είναι ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η Έλενα Πιερίδου, ο Αιμιλιανός Σταματάκης και πολλοί ακόμη ηθοποιοί...

Είναι πάντως αξιοσημείωτη η τεράστια προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο νησί. Η Μυτιλήνη έχει γίνει σημείο αναφοράς για διακοπές αλλά και για επενδύσεις. Το gossip-tv μίλησε με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ Μουτζούρη, για όσα έχουν αλλάξει στο νησί και την μεγάλη προσέλευση τουριστών.

Ο κ. Μουτζούρης μας υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Περιφέρεια. Σάββατο πρωί, ανάμεσα σε χαρτιά και τηλεφωνήματα ήταν εκεί και δούλευε χωρίς να υπολογίζει τι μέρα είναι και τι ώρα. Άλλωστε, όπως μας εκμυστηρεύθηκε, το πρόγραμμά του ξεκινάει καθημερινά από τις 5 το πρωί και δε σταματάει να γυρίζει στα χωριά και να βλέπει από κοντά τα όσα συμβαίνουν στο νησί μέχρι αργά το βράδυ. Ένας άνθρωπος γέννημα θρέμμα Πλωμαριώτης δεν θα μπορούσε άλλωστε να παραμερίσει την αγάπη για τον τόπο του με το που ανέλαβε εξουσία. «Δεν αρκεί μόνο η σκληρή δουλειά αλλά η αγάπη για τον τόπο» μας είπε όταν τον ρωτήσαμε σχετικά.

Δείτε όσα είπε στο βίντεο που ακολουθεί:

Τα flamingos, το birdwatching, η βασιλόπιτα στην Αγιάσο και το ομορφότερο δρομάκι στον κόσμο

Τα τελευταία χρόνια στη Λέσβο, έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία, η παρατήρηση των πουλιών, που ελκύει επιστήμονες και επισκέπτες κυρίως από το εξωτερικό, αλλά και όλους τους φυσιολάτρες. Η περιοχή του Κόλπου Καλλονής, έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ειδικές Περιοχές Διατήρησης της Φύσης» του Δικτύου NATURA 2000. Αν λατρεύετε τα φλαμίνγκος, πρέπει να επισκεφτείτε την περιοχή για να τα απολαύσετε από κοντά.

Στο γραφικό Μόλυβο, να περπατήσετε στο πιο όμορφο στην Ευρώπη σοκάκι, να κάνετε spa στη Θέρμη, να ανάψετε ένα κερί στον Ταξιάρχη και να φάτε την τοπική τους βασιλόπιτα (ναι, καλά διαβάσατε, εκεί υπάρχει βασιλόπιτα όλο το χρόνο) λουκουμάδες στην Αγιάσο αλλά και να αγοράσετε κεραμικά και αναμνηστικά δώρα από τα υπέροχα μαγαζάκια της περιοχής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved