Lifestyle

Δείτε live τη στέψη του βασιλιά Καρόλου! Οι πρώτες εικόνες από το Αββαείο & οι εκλεκτοί καλεσμένοι

Gossip-tv Team

Στέψη Καρόλου: Μία μεγάλη μέρα ξημέρωσε σήμερα (6/5) για το Ηνωμένο Βασίλειο αφού μετά από 74 χρόνια οι πολίτες θα δουν τη στέψη του νέου τους βασιλιά, Καρόλου

Από τις 11 ώρα Ελλάδας, οι ιερείς και η χορωδία στάθηκαν στις θέσεις τους στο Αββαείο και σχεδόν αμέσως άρχισαν να καταφθάνουν αρχηγοί κρατών, βασιλείς άλλων κρατών και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα της σημερινής μέρας:

11.00 Ιερείς και χορωδία παίρνουν την θέση τους στο Αββαείο.

11:30 - 12:45 Αρχηγοί κρατών, υπουργοί της κυβέρνησης, πρώην πρωθυπουργοί, βασιλείς άλλων κρατών και μέλη της βασιλικής οικογένειας καταφθάνουν στο Αββαείο.

11:45 Το Ιππικό ξεκινάει τις ετοιμασίες για να συνοδεύσει την πομπή από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.



12:20 Η πομπή με το βασιλικό ζεύγος ξεκινά από το Παλάτι για το Αββαείο.

12:53 Άφιξη του βασιλικού ζευγαριού στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ.

1:00 μ.μ Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' και η σύζυγος του εισέρχονται στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ από τη Μεγάλη Δυτική Πύλη και ξεκινάει η τελετή.

2:00 μ.μ. Ο Κάρολος στέφεται βασιλιάς. Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι του φοράει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου τον Βασιλιά Κάρολο Γ' . Αμέσως ηχούν ενώ οι σάλπιγγες και στρατιωτικά αγήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο πυροβολούν χαιρετίζοντας τη στέψη του βασιλιά.



3:00 μ.μ. Ολοκληρώνεται το τελετουργικό και ξεκινάει η Πομπή της Στέψης από το Αββαείο προς το Παλάτι. Στη πομπή θα συμμετέχουν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

3:33 μ.μ. Το βασιλικό ζεύγος φτάνει στο Παλάτι μέσω της Κεντρικής Πύλης.



3:45 μ.μ. Μαζί θα μεταβούν στους κήπους του Παλατιού όπου στρατιωτικά αγήματα θα τους απευθύνουν χαιρετισμό.

4:15 μ.μ. Ο βασιλιάς, η βασιλική σύζυγος και μέλη της βασιλικής οικογένειας θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι του παλατιού για να χαιρετίσουν το πλήθος και να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες αεροπορικές επιδείξεις.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved