Πρίγκιπας Κάρολος-Καμίλα: Η υποδοχή στην Εθνική Πινακοθήκη, το δείπνο και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις
VIP Life

Πρίγκιπας Κάρολος-Καμίλα: Η υποδοχή στην Εθνική Πινακοθήκη, το δείπνο και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις

Στην Ελλάδα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 βρίσκεται ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς ως επίσημοι προσκεκλημένοι της Κυβέρνησης. 

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδέχτηκε το πριγκιπικό ζεύγος στην Εθνική αλλά και τον Ρώσο Πρωθυπουργό, Μιχάηλ Μισούστιν και τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε ένα σύντομο καλωσόρισμα και ακολούθησε παρουσίαση για το νέο κτίριο και τα εκθέματα της Πινακοθήκης από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.

Ιδιαίτερη έμφαση στην ξενάγηση των προσκεκλημένων δόθηκε σε πίνακες ζωγραφικής που είχαν ως θέμα την Επανάσταση του 1821 στο πλαίσιο ειδικού εκθεσιακού αφιερώματος.

Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην εμφάνιση της Προέδρου της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννας Αγγελοπούλου η οποία επέλεξε μία ακόμη εμφάνιση εναρμονισμένη στο επετειακό κλίμα των ημερών.

Η κ. Αγγελοπούλου φορούσε αμάνικο επενδύτη "πιρπιρί" Ιωαννίνων, που δανείστηκε από το Λύκειο Ελληνίδων. Την εμφάνισή της αυτή κοσμούσε πόρπη ασημένια από παραδοσιακούς ασημοτεχνίτες των Ιωαννίνων αλλά και ένα σκουλαρίκι -όπως το φόραγαν τότε- από την πόλη της Ηπείρου, αντίγραφο εκθέματος του Μουσείου Μπενάκη που φιλοτέχνησαν ειδικά για εκείνη οι τεχνίτες Σπύρος και Κατερίνα Κούκου.

Στις 20.30 το βράδυ ήταν προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, το οποίο παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Λόγω της πανδημίας οι προσκλήσεις δεν ξεπερνούσαν τις 40, ενώ το μενού είχε επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος ετοίμασε μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, αποκλειστικά με ελληνικά πιάτα για τους καλεσμένους.

Το μενού περιλάμβανε για πρώτο πιάτο μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού αλλά και μια σούπα με κακαβιά και πεσκανδρίτσα -σήμα κατατεθέν του γνωστού Έλληνα σεφ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved