Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Το στεφάνι, ο συμβολισμός και το γράμμα του Καρόλου
VIP Life

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Το στεφάνι, ο συμβολισμός και το γράμμα του Καρόλου

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Πάνω στο φέρετρο της Βασίλισσας υπάρχει ένα στεφάνι και όλα τα λουλούδια έχουν κοπεί από τους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, του Clarence House και του Highgrove House.

Όλη η Βρετανία αποχαιρετά σήμερα τη βασίλισσα Ελισάβετ, τη μοναδική μονάρχη που έμεινε στο θρόνο επί 70 ολόκληρα χρόνια.

Πάνω στο φέρετρο το οποίο είναι τυλιγμένο με τη σημαία του οίκου των Ουίνσδορ, υπάρχει ένα στεφάνι από λουλούδια και η κορώνα της αλλά και ένα προσωπικό μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, του γιου της, ο οποίος είναι φανερά καταβεβλημένος.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, όλα τα λουλούδια έχουν κοπεί από τους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, του Clarence House και του Highgrove House – όλες τις κατοικίες που αγαπούσε η βασίλισσα – και κάθε ένα από αυτά συμβολίζει κάτι διαφορετικό.

Μετά από εντολή του βασιλιά, το στεφάνι της βασίλισσας είναι φτιαγμένο από δεντρολίβανο, αγγλική βελανιδιά και μυρτιά, κομμένη από φυτά που καλλιεργήθηκαν από μύρτο που υπήρχε στη γαμήλια ανθοδέσμη της βασίλισσας και λουλούδια σε αποχρώσεις του χρυσού, του ροζ και του βαθύ μπορντό, με πινελιές λευκού.

Το δενδρολίβανο, συμβολίζει τη μνήμη. Η μυρτιά που κόπηκε από κλαδί της γαμήλιας ανθοδέσμης της συμβολίζει τον ευτυχισμένο γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο και η αγγλική βελανιδιά συμβολίζει τη δύναμη της αγάπης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved