Οι ατάκες του συζύγου της Ελισσάβετ που έκαναν… άνω κάτω το Μπάκινγκχαμ
VIP Life

Οι ατάκες του συζύγου της Ελισσάβετ που έκαναν… άνω κάτω το Μπάκινγκχαμ

Μπορεί να είναι Γαλαζοαίματος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισσάβετ, αλλά παράλληλα είναι και... επιρρεπής στις γκάφες.

Γεννηµένος στις 10 Ιουνίου 1921 στη βίλα Μον Ρεπό της Κέρκυρας, ο Φίλιππος ήταν ο µοναδικός γιος και ο µικρότερος από τα πέντε παιδιά του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της Δανίας και της πριγκίπισσας Αλίκης, δισέγγονης της βασίλισσας Βικτωρίας της Βρετανίας.
Το βασικό καθήκον του Δούκα του Εδιμβούργου, Φιλίππου όλα αυτά τα χρόνια είναι να συνοδεύει την Ελισάβετ σε ταξίδια, δείπνα και εκδηλώσεις.
Πήγε μαζί της και στην Κίνα και µιλώντας σε Βρετανούς φοιτητές είπε: «Εάν µείνετε πολύ καιρό εδώ, θα γυρίσετε στην πατρίδα µε σχιστά µάτια».
Μιλώντας σε Βρετανό που είχε διασχίσει την Παπούα-Νέα Γουινέα είπε: «Ώστε κατόρθωσες να µη σε φάνε;».
Όταν επισκεφτήκανε την Κένυα, µια γυναίκα τον πλησίασε να του δώσει ένα δώρο κι εκείνος την ρώτησε: «Είσαι γυναίκα, δεν είσαι;».
Σε επίσηµο δείπνο στη Ρώµη ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουλιάνο Αµάτο του πρόσφερε τα καλύτερα κρασιά της χώρας και εκείνος άρχισε να φωνάζει: «Φέρτε µου µια µπίρα. Δεν µε νοιάζει τι µάρκα, απλά φέρτε µπίρα!»
Συνάντησε τον αρχηγό των Αβοριγίνων στην Αυστραλία και τον ρώτησε: «Ρίχνετε ακόµα δόρατα ο ένας στον άλλο;».
Σε µια λέσχη νέων στο Μπανγκλαντές είπε δείχνοντας έναν 14χρονο: «Λοιπόν, ποιος παίρνει ναρκωτικά εδώ; Αυτός µοιάζει να έχει πάρει ναρκωτικά...».
Ο Φίλιππος δεν κρύβει την περιφρόνησή του για τους απλούς πολίτες: «Εάν ταξιδεύεις τόσο πολύ όσο εµείς, εκτιµάς τις βελτιώσεις στα αεροσκάφη, τα οποία έχουν πλέον λιγότερο θόρυβο και περισσότερη άνεση – αρκεί να µην ταξιδεύεις σε κάτι που αποκαλείται οικονοµική θέση, που ακούγεται φρικτό»
«Πώς κρατάτε τους ντόπιους µακριά από το ποτό ώστε να περάσουν τις εξετάσεις;» ρώτησε ιδιοκτήτη σχολής οδηγών στη Σκωτία το 1995.
«Πριν από κάποια χρόνια όλοι έλεγαν ότι ήθελαν περισσότερη ξεκούραση, όλοι δούλευαν πολύ. Τώρα που έχουν πιο πολύ χρόνο, παραπονιούνται ότι είναι άνεργοι. Φαίνεται δεν µπορούν να αποφασίσουν τι θέλουν», είπε για την οικονοµική κρίση το 1981.
Το 1993 η ανάλυση του DNA του βοήθησε βρετανούς επιστήµονες να επιβεβαιώσουν ότι τα οστά που βρέθηκαν σε τάφο ανήκαν στην οικογένεια της αυτοκράτειρας Αλεξάνδρας της Ρωσίας, η οποία είχε εκτελεσθεί από τους µπολσεβίκους. «Θα ήθελα πολύ να πάω στη Ρωσία – αν και αυτοί οι µπάσταρδοι σκότωσαν τη µισή µου οικογένεια» είπε πει.
Το 1966 σε έκθεση αιθιοπικής τέχνης είπε: «Μοιάζουν με αυτά που φέρνει η κόρη μου από το μάθημα των καλλιτεχνικών.»
Στην Ρουμανία υπάρχουν πολλά ορφανοτροφεία και εκείνος είπε: «Προφανώς εκτρέφουν... ορφανά».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved