Μίκα Σαρίδη: Ποιους κατηγορεί ότι έκλεψαν έπιπλα και σχέδια από την εταιρία;
VIP Life

Μίκα Σαρίδη: Ποιους κατηγορεί ότι έκλεψαν έπιπλα και σχέδια από την εταιρία;

Μια αυτοκρατορία που κρατιέται από μια κλωστή.

Λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το κτήριο των επιχειρήσεων Σαρίδη περνάει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση. Η Μίκα Σαρίδη πάει κόντρα στην απόφαση και τρέχει στα δικαστήρια. Μετά από μεγάλο δικαστικό αγώνα η υπόθεση έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας το κτήριο κρίνεται μεν διατηρητέο, αλλά απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός αυτού. Τα πάντα έπρεπε, λοιπόν, να μεταφερθούν αλλού.
Οι αποθήκες μεταφέρονται στην Καλλιθέα, το εργοστάσιο στο Περιστέρι και η έκθεση στη Νέα Ερυθραία. Το κτήριο που στεγάζει το showroom ανακαινίζεται ολοκληρωτικά με τεράστιο κόστος και έχει μηνιαίο ενοίκιο 30.000 ευρώ!
Το γεγονός ότι ξαφνικά η εταιρεία παύει να λειτουργεί σε έναν ενιαίο χώρο και σκορπίζεται σε όλη την Αττική, έχει βαριές συνέπειες. Όμως, η ίδια η Μίκα Σαρίδη σε συνέντευξη που έδωσε στη Νανά Παλαιτσάκη, λέει ότι δεν ήταν μόνο αυτή η αιτία της πτώσης. Μάλιστα, η ίδια κάνει λόγο για προδοσία...
«Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, άνθρωποι στην εταιρεία τους οποίους εμπιστευόμουν, κατέκλεψαν από έπιπλα μέχρι σχέδια. Φυσικά οι κλοπές ξεκινούν από την εποχή που ο Σαρίδης ζούσε, καθώς πολλοί νεόπλουτοι αγαπούσαν τις απομιμήσεις, όμως τότε ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις. Ειδικά όμως στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, συνεργάτες που εμπιστευόμουν εκμεταλλευτήκαν τις μετακομίσεις, κατά τη των τμημάτων της εταιρείας και την παντελή ανυποψία μου και πήραν σχέδια και έπιπλα με σκοπό να τα αντιγράψουν και μοιραία να ευτελίσουν και να δυσφημίσουν τη μοναδική πους ποιότητα»
Η συνέχεια είναι αυτονόητη. Από μοναδικά, χειροποίητα έργα τέχνης, τα έπιπλα Σαρίδης έγιναν πλέον αντικείμενα που μπορούσε κανείς να αγοράσει σε πολλά καταστήματα και σε πολύ χαμηλές τιμές. Κι όμως, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Μίκα Σαρίδη επέμεινε.
Η αγωγή του 1.000.000 ευρώ στην ΕΡΤ
Προκειμένου να μπορεί να πληρώνει τους εργαζόμενους της εταιρείας, μίσθωνε ακίνητα σε διάφορους φορείς, όπως η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ όμως εγκαταλείπει το κτήριο, χωρίς να πληρώσει μισθώματα που φτάνουν το 1.000.000 ευρώ. Μάλιστα, μέχρι σήμερα εκκρεμεί η σχετική αγωγή.
Πηγή: Ciao

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved