Σάντρα Φον Ρούφιν: «Ένιωσα τι σημαίνει να υποδύεσαι ρόλους και να απελευθερώνεσαι»
VIP Life

Σάντρα Φον Ρούφιν: «Ένιωσα τι σημαίνει να υποδύεσαι ρόλους και να απελευθερώνεσαι»

Ηθοποιός και κόρη της διεθνούς τραγουδίστριας Βίκυς Λέανδρος και του βαρόνου Ενο φον Ρούφιν, η 29χρονη Σάντρα Φον Ρούφιν διοργανώνει στο Βερολίνο το πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου, προβάλλοντας στους Γερμανούς το θετικό πρόσωπο της χώρας μας.

Παρότι έχει μεγαλώσει στη Γερμανία, μιλά ελληνικά και θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα της.

- Αλήθεια, πώς και έγινες ηθοποιός;

«Προέρχομαι από μια άκρως καλλιτεχνική οικογένεια, αλλά ως έφηβη είχα εντελώς άλλον προσανατολισμό, γι’ αυτό τόσο το πρώτο μου πτυχίο όσο και το μεταπτυχιακό μου είναι πάνω στην Ιστορία. Ωστόσο, κάποιο μικρόβιο φαίνεται ότι υπήρχε στο DNA μου και αφού τα έκανα όλα αυτά πήγα στο Λονδίνο για να σπουδάσω Υποκριτική στο London Αcademy Of Music and Dramatic Art. Νομίζω ότι σε αυτή την επιλογή μου έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ως εσωτερική σε κολέγιο της Αγγλίας είχα δοκιμάσει τον εαυτό μου σε θεατρικούς ρόλους και είχα διαπιστώσει την καλή επαφή μου με την τέχνη. Αργότερα ένιωσα τι σημαίνει να υποδύεσαι ρόλους και να απελευθερώνεσαι» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

-Εχεις πρωταγωνιστήσει όμως και σε μια ταινία για τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, σωστά;

«Ναι, γυρίστηκε πέρυσι στην Ελλάδα με αφορμή τα 90 του χρόνια. Ηταν ουσιαστικά μεταξύ ταινίας και ντοκιμαντέρ, με πλάνα από τη ζωή και την καριέρα ενός ανθρώπου που έχει ταυτίσει το όνομά του με τον πολιτισμό μας. Ηταν ευτυχής συγκυρία το ότι συμμετείχα στη βιογραφική ταινία ενός ανθρώπου που το όνομά του είναι συνώνυμο της Ελλάδας. Στο εξωτερικό λες «Ελλάδα» και σου λένε: «Α, ναι, Μίκης Θεοδωράκης!».

- Αισθάνεσαι Eλληνίδα;

«Aισθάνομαι μισή-μισή διατηρώντας στοιχεία και από τους δύο λαούς. Στην ιδιοσυγκρασία είμαι περισσότερο Ελληνίδα. Διαθέτω τον ενθουσιασμό και τη θέληση να κάνω πράγματα που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα. Η κινητήριος δύναμή μου είναι 100% ελληνική.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved