Aπαλλάχθηκε από τις κατηγορίες η πριγκίπισσα Χριστίνα
VIP Life

Aπαλλάχθηκε από τις κατηγορίες η πριγκίπισσα Χριστίνα

Ανακούφιση στο ισπανικό παλάτι, καθώς το δικαστήριο των Βαλεαρίδων αποφάνθηκε ότι η πριγκίπισσα Χριστίνα, αδελφή του βασιλιά Φελίπε του 6ου, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για συνέργεια σε φορολογική απάτη

που είχαν απαγγελθεί σε βάρος της, στο πλαίσιο του κατηγορητηρίου που αντιμετώπιζε ο σύζυγός της, ο οποίος καταδικάστηκε σε 6 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση.

Τον Ιανουάριο του 2016, όπως αναφέρει η Espresso, η κόρη του βασιλιά Χουάν Κάρλος του Α' και της Σοφίας γινόταν το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που εμφανιζόταν μπροστά στο δικαστήριο για την κατηγορία συνενοχής στην υπόθεση φορολογικής απάτης του συζύγου της Ινιάκι Ουρντανγκαρίν. Ο 49χρονος ολυμπιονίκης του χάντμπολ κατηγορούνταν συγκεκριμένα για φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και για την διασπάθιση σχεδόν 6.000.000 ευρώ από επιχορηγήσεις για το διάστημα που ήταν πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού ινστιτούτου NOOS από το 2004 έως το 2006.

Η Ινφάντα ενεπλάκη σε αυτό, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένα μέρος αυτών των επιχορηγήσεων, που δεν έφτασαν ποτέ στα ταμεία του ινστιτούτου, είχε πάει σε μια εταιρία που ανήκε από κοινού στον Ινιάκι και στην ίδια. Ο κατήγορος είχε υποστηρίξει ότι δεν είναι δυνατόν η Κριστίνα να μη γνώριζε αυτά που έκανε ο σύζυγός της. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε ότι προφανώς δεν ήταν απολύτως ενήμερη, εξ ου και η αθώωση, ωστόσο της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 265.000 ευρώ για αστική ευθύνη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved