Πρίγκιπας Κάρολος: Άρωμα ορθοδοξίας και Ελλάδας στο παλάτι
VIP Life

Πρίγκιπας Κάρολος: Άρωμα ορθοδοξίας και Ελλάδας στο παλάτι

Ο Πρίγκιπας Κάρολος ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη και τον σεβασμό του στον πολιτισμό, τη θρησκεία και την ιστορία της χώρας μας. 

Φροντίζει μάλιστα να έχει «μαζί του» ένα μέρος τους, αφού στο σπίτι του στο Highgrove έχει δημιουργηθεί έναν κήπο με ξεκάθαρες ελληνικές επιρροές, είτε από τα αρχαία κείμενα του Πλάτωνα είτε από τη χριστιανική παράδοση, την οποία γνώρισε στις πολλές επισκέψεις του στο Αγιον Ορος.

Ο κήπος του ήταν πάντα το ησυχαστήριο του. Οι δουλειές μέσα στον κήπο έφεραν αποκλειστικά την «υπογραφή» του και ποτέ δεν επενέβη κάποιος από το προσωπικό του παλατιού για να βοηθήσει στις εργασίες.

Τον τελευταίο καιρό, το προχωρημένο της ηλικίας του Καρόλου δεν του επιτρέπει να κάνει όσα πράγματα έκανε παλαιότερα, ωστόσο περνά όλο και πιο πολλές ώρες μέσα σε ένα είδος ιερού που έχει κατασκευάσει στον συγκεκριμένο κήπο.

Πρόκειται για ένα κτίριο που έχει σχήμα σταυρού και η γεωμετρία του είναι επηρεασμένη από τα βιβλία και τη φιλοσοφία του Πλάτωνα. Είναι κατασκευασμένο από πέτρα, ξύλο και τούβλα και κοσμείται από διάφορες εικόνες, ενώ σε αυτό υπάρχουν και πολλά ορθόδοξα κείμενα.

Πηγή: Secret

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved