Χριστίνα Ωνάση: Η συλλογή κοσμημάτων αμύθητης αξίας που πέρασε στα χέρια της Αθηνάς
VIP Life

Χριστίνα Ωνάση: Η συλλογή κοσμημάτων αμύθητης αξίας που πέρασε στα χέρια της Αθηνάς

Η Χριστίνα Ωνάση είχε μία συλλογή από συλλεκτικά κοσμήματα αμύθητης αξίας τα οποία τα κληρονόμησε η κόρη της, Αθηνά.

«Γεννήθηκε στα πούπουλα αλλά πέθανε σε μια μπανιέρα», ήταν ο τίτλος που συνόδευε την είδηση του θανάτου της στα έντυπα του εγχώριου αλλά και διεθνούς Τύπου. Τριάντα σχεδόν χρόνια πέρασαν από την ημέρα που η Χριστίνα Ωνάση, βρέθηκε νεκρή σε μια μπανιέρα ξενοδοχείου στο Μπουένος Άιρες υπό ανεξιχνίαστες συνθήκες, αφήνοντας πίσω την τριών ετών κόρη της Αθηνά.

Σε ηλικία 38 ετών, έχοντας χωρίσει έναν χρόνο, περίπου από τον τέταρτο σύζυγο της Τιερί Ρουσέλ και ενώ προετοίμαζε τον πέμπτο της γάμο είχε μια μεγάλη αδυναμία. Παρότι μεγάλωσε μέσα στα πλούτη και στη λάμψη, υπήρξε μια γυναίκα ιδιαίτερα χαμηλών τόνων που λάτρευε τα κοσμήματα. Η προσωπική της συλλογή είχε συγκροτηθεί σταδιακά, χωρίς ποτέ της η ίδια να θέλει-να την προβάλει. Το τελευταίο που επιθυμούσε ή κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν να προκαλεί την κοινή γνώμη, ωστόσο αν κοιτάξει κανείς προσεχτικά τις φωτογραφίες της θα διαπιστώσει πως εκτός, από το μόνιμα θλιμμένο βλέμμα της είχε εκλεπτυσμένο γούστο και φινέτσα τα οποία αποτυπώνονταν στα κοσμήματα της. «Πότε της δεν θέλησε να προβάλει τα ιστορικά αυτά κομμάτια», αποκαλύπτει πηγή από το περιβάλλον της οικογένειας Ωνάση. Τα κοσμήματα αυτά βρισκόντουσαν, φυλαγμένα σε μια ελβετική θυρίδα, μέχρι την ενηλικίωση της Αθηνάς.

Το χειροποίητο, βραχιόλι και το άγαλμα του Βούδα

Στη συνέχεια όπως γράφτηκε η Αθηνά εμπιστεύθηκε στον οίκο δημοπρασιών την πώληση 45 κοσμημάτων της μητέρας της, που διηγούνται τον μύθο της πολυτάραχης ζωής της. Όπως γράφτηκε, η εκποίηση μέρους της συλλογής κοσμημάτων της μητέρας της, απέφερε ιδιαίτερα ψηλά έσοδα στην Αθηνά, καθώς είχε ακουστεί πως θα ξεπερνούσε τα 2,8 εκατ. στερλίνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα διαμάντι της Χριστίνας σε σχήμα αχλαδιού 38 καρατίων και χρώματος που το φορούσε σε διαμαντένιο περιδέραιο, εκτιμήθηκε από 1.800-ΟΟΟως 2.200.000 στερλίνες. Επιπλέον, ανάμεσα στα 45 κομμάτια της δημοπρατούμενης συλλογής περι- λαμβάνονταν το ολόχρυσο χειροποίητο βραχιόλι με μπριγιάν και διαμάντια βάρους 3,5 καρατίων από τον γνωστό οίικο το οποίο εκτιμήθηκε στις 30.000 - 40.000 στερλίνες. Το συγκεκριμένο, ήταν από τα ωραιότερα δώρα που είχε κάνει ο Αριστοτέλης Ωνάσης στην κόρη του Χριστίνα για τα γενέθλια της. Ένα άλλο σημαντικό κόσμημα που δόθηκε για δημοπρασία είναι ένα περιδέραιο από ζαφείρι και διαμάντια γνωστού (με εκτίμηση:120.000-150.000 στερλίνες). Ακόμη, η συλλογή περιελάμβανε ένα ιδιαίτερα σπάνιο άγαλμα του Βούδα από ένα είδος νεφρίτη, με την υπογραφή γνωστού σχεδιαστή. Το εν λόγω άγαλμα βρισκόταν σε περίοπτη θέση ένα από τα δωμάτια της θαλαμηγού «Χριστίνα» και εκτιμήθηκε σε 250.000-350.000 στερλίνες.

Η απόφαση της Αθηνάς

Μάλιστα πολλά από αυτά τα κοσμήματα άνηκαν στην μητέρα της Χριστίνας Τίνα Λιβανού, γόνο μια από τις ισχυρότερες εφοπλιστικές οικογένειες της Ελλάδος. «Η Αθηνά είχε διαθέσει προς πλειοδοσία ορισμένα από τα κοσμήματα της μητέρας της, κρατώντας ωστόσο για την ίδια εκείνα που είναι μεγάλης συναισθηματικής αξίας», έχει δηλώσει πρόσωπο από το περιβάλλον της «χρυσής» κληρονόμου. Οι λόγοι μάλιστα, που έχει γραφτεί, η Αθηνά Ωνάση θέλησε να προχωρήσει σε εκποίηση των περιουσιακών της στοιχειωνόταν πως αφενός ίσως έτσι θέλησε να απαλλαγεί από το παρελθόν και αφετέρου γιατί το κόστος της ζωής της είναι ιδιαίτερα υψηλό και η περιουσία της μικρότερη από όσο γενικά πιστεύεται.

Πηγή: ΧΑΙ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved