Πρίγκιπας Κάρολος: «Η Ελλάδα είναι στο αίμα μου, θέλω να βοηθήσω τους νέους Έλληνες»
VIP Life

Πρίγκιπας Κάρολος: «Η Ελλάδα είναι στο αίμα μου, θέλω να βοηθήσω τους νέους Έλληνες»

Ο πρίγκιπας Κάρολος λίγες ώρες πριν την άφιξη του στη χώρα μας για την τριήμερη επίσκεψή του με τη σύζυγό του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς μίλησε για την Ελλάδα και τους Έλληνες!

«Εκτός των άλλων, η Ελλάδα είναι στο αίμα μου και ήμουν επί μακρόν γοητευμένος από τον πολιτισμό και την ιστορία της, καθώς και ιδιαίτερα τυχερός που έχω επισκεφθεί μερικά από τα πιο όμορφα και μοναδικά μέρη της» ανέφερε στην Καθημερινή.

Και πρόσθεσε: «μάλιστα με δική μου εισήγηση, η Σχολή μου των Παραδοσιακών Τεχνών έχει δημιουργήσει προγράμματα στη Μεγάλη Βρετανία όπου διδάσκεται στους φοιτητές η τέχνη της αγιογραφίας που είναι βεβαίως ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και της Ορθόδοξης Ελληνικής θρησκευτικής έκφρασης».

Και υπογράμμισε: «Γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα και πολλοί Έλληνες περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια, θέλησα να βρω έναν τρόπο, έστω μικρό και περιορισμένο, για να βοηθήσω τους νέους στη χώρα να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους, είτε μέσω επαγγελματικής κατάρτισης, είτε στηριζόντάς τους για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Με αυτό το θέμα ασχολείται η φιλανθρωπική μου οργάνωση Prince's Trust εδώ και σαράντα δύο χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα στο εξωτερικό. Συναισθανόμενος τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες, σκέφτηκα ότι, ίσως, η εμπειρία που έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσε να φανεί κατά κάποιο τρόπο χρήσιμη για να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν οι προκλήσεις που έχει μπροστά της αυτή η τόσο ξεχωριστή χώρα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved