Μαρίνα Βερνίκου: Αυτό είναι το πιο συγκλονιστικό ταξίδι της ζωής της
VIP Life

Μαρίνα Βερνίκου: Αυτό είναι το πιο συγκλονιστικό ταξίδι της ζωής της

Η Μαρίνα Βερνίκου έχει ταξιδέψει σε 121 χώρες σε όλο τον πλανήτη και έχει απαθανατίσει με τον φακό της τοπία και όχι μόνο που κόβουν την ανάσα.

«Δεν θυμάμαι ποια είναι η πρώτη φωτογραφία που τράβηξα, μπορώ να θυμηθώ όμως τις πρώτες φωτογραφίες σας οποίες πόζαρα μαζί με τα ξαδέλφια μου στις καλοκαιρινές μας διακοπές στον Πλαταμώνα, με τον βράχο τον οποίο είχαμε μετατρέψει σε βατήρα ή στη Σίφνο. Την πρώτη καλή φωτογραφική μου μηχανή - μια Nikon- μου την πήρε ο πατέρας μου, σε κάποιο ταξίδι μας στο Xoνγκ Κονγκ. Ήμουν μόλις 9 ετών. Ο πατέρας μου είναι ταξιδευτής. Από αυτόν κληρονόμησα την αγάπη για την εξερεύνηση τόπων και λαών.

Μέχρι στιγμής έχω πάει σε 121 χώρες, ο πατέρας μου έχει ξεπεράσει τις 150. Από μικρό κοριτσάκι με έπαιρνε μαζί του. Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου αλλά και τα παιδιά σου είναι να τους γνωρίσεις τον κόσμο. Μέσα από τα ταξίδια αποκτάς εμπειρίες και μαθαίνεις να σέβεσαι τους πολιτισμούς, τις θρησκείες, τους ανθρώπους, τη διαφορετικότητα». «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο μου ταξίδι στην Ινδία. Υπήρχαν σημεία όπου οι περισσότεροι ήταν άστεγοι και κοιμόντουσαν στον δρόμο. Άνθρωποι που μέσα στην απόλυτη φτώχεια ήταν χαμογελαστοί, ίσως ακόμα και ευτυχισμένοι. Δεν θα ξεχάσω, όμως, ποτέ και το 2005, όταν πετάξαμε ξανά για Ινδία, λίγες ώρες μετά το τσουνάμι και αντικρίσαμε τις βιβλικές καταστροφές. Θυμάμαι, ακόμα, την πρώτη φορά που επισκέφθηκα την Κίνα. Στην πλατεία με το άγαλμα του Μάο δεν υπήρχαν αυτοκίνητα, έβλεπες μόνο ανθρώπους και ποδήλατα Το πιο συγκλονιστικό ταξίδι της ζωής μου, ωστόσο, παραμένει αυτό στην Ανταρκτική, έναν από τους ωραιότερους τόπους που μπορεί να αντικρίσει κανείς. Κάναμε βόλτες με τα φουσκωτά και από κάτω μας περνούσαν φάλαινες» τόνισε στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved