Χουάν Κάρλος: Η πρώην σύντροφός του τον κατηγορεί για φοροδιαφυγή
VIP Life

Χουάν Κάρλος: Η πρώην σύντροφός του τον κατηγορεί για φοροδιαφυγή

Νέος πονοκέφαλος για τον Χουάν Κάρλος, ο οποίος αυτή τη φορά κατηγορείται για φοροδιαφυγή.

Ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος ο Α', τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο για διάφορα σκάνδαλα.

Πρώτα προκλήθηκε ντόρος με την αποκάλυψη ότι έκανε σαφάρι στην Μποτσουάνα στην αιχμή της οικονομικής κρίσης στη χώρα του, μετά ήρθαν οι καταγγελίες μιας Βελγίδας, που επιμένει ότι είναι νόθο παιδί του, στη συνέχεια με τα ρεπορτάζ για τις γυναικείες κατακτήσεις του και την αποξένωση του από τη γυναίκα του Σοφία...

Τώρα ο Χουάν Κάρλος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία του ξεπλύματος χρήματος και της φοροαποφυγής μετά τη δημοσίευση ηχητικών ντοκουμέντων από το 2015, στα οποία ακούγεται -όπως συμφωνούν ειδικοί- μια πρώην ερωμένη του, η Κορίνα τσου Ζάιν Βίτγκενσταϊν να τον καταγγέλλει για διαφθορά.

Στην καταγεγραμμένη συνομιλία της στο Λονδίνο με Ισπανό πρώην αστυνομικό, για τον οποίο έχει διαταχθεί έρευνα για ξέπλυμα χρήματος, η Γερμανίδα αριστοκράτισσα λέει ότι ο δίχρονος πρώην μονάρχης, που παραιτήθηκε από το θρόνο πριν από τέσσερα χρόνια, χρησιμοποίησε το όνομα της για να αγοράσει ακίνητα στο Μονακό και το Μαρόκο, διότι εκείνη ήταν κάτοικος του Μονακό και θα πλήρωνε πολύ χαμηλούς φόρους. Παράλληλα λέει ότι ο πρώην εραστής της μετέφερε χρήματα σε λογαριασμό του ξαδέλφου του Αλβάρο ντ' Ορλίνς Μπουρμπόν στην Ελβετία, κι ότι ενθυλάκωσε σημαντικά ποσά από μια σύμβαση για την κατασκευή υπερταχείας στη Σαουδική Αραβία, χρήματα που χρειαζόταν, όπως της είπε, για να πάρει διαζύγιο από τη Σοφία και να την παντρευτεί.

Μετά τις αποκαλύψεις από τις ισπανικές εφημερίδες «ΕΙ Espanol» και «ΟΚ Diario» οι Podemos ζήτησαν τη διεξαγωγή έρευνας για τις ενέργειες του τέως βασιλιά. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ απηύθυνε έκκληση για «ηρεμία», λέγοντας ότι θέλει πρώτα να ενημερωθεί από τον αρχηγό της υπηρεσίας πληροφοριών Φελιξ Σαντς Ρολντάν. Ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε εν μέσω σκανδάλων το 2Ο14 από το θρόνο, όπου τον διαδέχθηκε ο γιος του Φελίπε ΣΤ'. Για να αποφύγει την αμαύρωση του ίματζ του βασιλικού Οίκου της χώρας ο Φελίπε πήρε αποστάσεις από την αδελφή του, πριγκίπισσα Κριστίνα και τον άνδρα της, Ινιάκι Ουνταργκαρίν που εκτίει εδώ και ένα μήνα ποινή κάθειρξης 5 ετών και 10 μηνών για φοροδιαφυγή, άσκηση αθέμιτης επιρροής και κατάχρηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, του οποίου ήταν πρόεδρος.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει τώρα ο Φελίπε με τις νέες καταγγελίες εις βάρος του πατέρα του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved