Η απορία που έχουμε όλοι, λύνεται. Τι κάνει μέσα στην μέρα της η Βασίλισσα Ελισάβετ;
VIP Life

Η απορία που έχουμε όλοι, λύνεται. Τι κάνει μέσα στην μέρα της η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Αν νομίζατε ότι είναι εύκολο να είσαι Βασίλισσα πλανάστε πλάνην οικτρά. Λίγο ο τίτλος, λίγο η αντίληψη ότι τα κάνουν όλα οι άλλοι για σένα και έτσι απλά δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις στον λαό. Και η Βασίλισσα Ελισάβετ τα… έχει τα προβλήματά της και η μέρα της μόνο εύκολη δεν είναι.

Πώς είναι μια συνηθισμένη μέρα της; Ξυπνά νωρίς το πρωί, στις 7:30.

Ο λοχίας της αστυνομίας που κάθεται έξω από την κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας Ελισάβετ ετοιμάζεται για το τέλος της βάρδιας του.

Η προσωπική οικιακή βοηθός της βασίλισσας της πηγαίνει τον «πρωινό δίσκο» στον οποίο υπάρχουν φακελάκια τσαγιού Earl Grey και ζεστό νερό, σε ασημένιο φυσικά φλιτζάνι, κρύο γάλα, αλλά καθόλου ζάχαρη.

Η υπηρέτρια ανοίγει το ραδιόφωνο στον σταθμό BBC Radio 4, καθώς είναι ο αγαπημένος της βασίλισσας και στην συνέχεια πηγαίνει στο παρακείμενο μπάνιο για να της ετοιμάσει το νερό. Μάλιστα μετρά την θερμοκρασία του νερού για να είναι όση πρέπει και η μπανιέρα δεν πρέπει να έχει πάνω από 18 εκατοστά νερού.

Μέχρι εκείνη να τελειώσει, μια από τις τρεις υπηρέτριές της, ετοιμάζει το πρώτο ντύσιμο της ημέρας. Ανάλογα με τις υποχρεώσεις της ημέρας, η βασίλισσα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει ως και πέντε φορές.

Έπειτα η κομμώτριά της τη χτενίζει στο ίδιο πάντα στυλ που έχει εδώ και χρόνια. Το πρωινό σερβίρεται ακριβώς στις 8:30 στην ιδιωτική τραπεζαρία της.

Μέχρι τις 9.30, η βασίλισσα θα βρίσκεται στο γραφείο της όπου θα περάσει τις επόμενες δύο ώρες. Θα υπογράφει έγγραφα ή προσωπικές επιστολές, ενώ στην συνέχεια ο γραμματέας Τύπου θα της παρουσιάσει μια ανασκόπηση των ειδήσεων της ημέρας από τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δελτία.

Ο πρώτος άνθρωπος που καλεί στο γραφείο της είναι ο προσωπικός της γραμματέας. Αν αναμένουν επισκέπτες στο Παλάτι, καλείται και ο οικονόμος για να συζητήσουν τις εσωτερικές ρυθμίσεις για την άνεσή τους.

Αργότερα, η βασίλισσα πηγαίνει στο καθιστικό και καλείται η βοηθός της με την οποία βλέπουν την αλληλογραφία που έχει έρθει. Το μεσημεριανό γεύμα συνήθως το τρώει μόνη της, εκτός κι αν κάποιο από τα 4 παιδιά της είναι στο παλάτι.

Αμέσως μετά το μεσημεριανό, η βασίλισσα περπατά στους κήπους, ενώ στην συνέχεια, χαλαρώνει για μισή ώρα με τις εφημερίδες «Sporting Life» και«Racing Post».

Όλες οι απογευματινές υποχρεώσεις της Ελισάβετ πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν τις 4:30, καθώς στις 5 πίνει το τσάι της.

Μετά το τσάι, επιστρέφει στο γραφείο της για άλλη μια ώρα και στην συνέχεια ετοιμάζεται για το δείπνο. Η βασίλισσα δεν ξενυχτά. Συνήθως έχει ξαπλώσει μέχρι τις 11:00 αλλά της αρέσει να διαβάζει στο κρεβάτι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved