Στο Αγιον Ορος ο Νιάρχος Jr
VIP Life

Στο Αγιον Ορος ο Νιάρχος Jr

Ο Νικόλας Νιάρχος αγαπάει πολύ την Ελλάδα και το δείχνει με κάθε τρόπο.

Πρόσφατα ο γόνος της γνωστής οικογενείας προσκύνησε στην αθωνική πολιτεία και δημοσίευσε φωτογραφίες στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram!

Δεν ακολούθησε την επιχειρηματική οδό, παραδοσιακά, όπως κάθε άλλο μέλος της οικογένειας του, αλλά το δημοσιογραφικό δαιμόνιο, που από πολύ νωρίς ξύπνησε μέσα του και τον έχει κάνει μία από τις περιζήτητες πένες της Νέας Υόρκης. Ο λόγος για τον Νικόλα Νιάρχο, γιο του Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες και εγγονό του Σταύρου Νιάρχου, που τα τελευταία χρόνια, με κάθε ευκαιρία, δείχνει τη μεγάλη του αδυναμία στην Ελλάδα, μια αδυναμία από την οποία φαίνεται ότι κερδισμένη θα βγει και η χώρα. Είναι περιζήτητος τόσο ως επαγγελματίας όσο και ως... γόης.

Είναι γόνος μίας από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές οικογένειες του κόσμου και ως γιος μεγιστάνα έχει απλώς όλο τον κόσμο στα πόδια του. Θα τον συναντήσεις σε κάθε σημείο της Γης, αλλά ο δικός του παράδεισος ακούει στο όνομα... Ελλάδα. Οχι, όμως, στα γνωστά κοσμικά στέκια του....κύκλου του, αλλά σε απομονωμένες παραλίες, σε μουσεία, ακόμα και στο Αγιον Ορος! Την αθωνική χερσόνησο, μάλιοτα, την επισκέφθηκε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα και, αφού απόλαυσε τη θρησκευτική ηρεμία και γαλήνη που προσφέρει η μοναστική ζωή, σχεδόν απομονώθηκε με την παρέα του στη Σπετσοπούλα, το ιδιωτικό νησί της οικογένειας, που αποτέλεσε και το ορμητήριο του ιδίου και της παρέας του, καθώς λίγο πριν από την επίσκεψη στο Αγιον Ορος είχε πάει μαζί με τις αδελφές του, Ινές και Ηλέκτρα Νιάρχου, στις Μυκήνες, στις Σπέτσες και στην Υδρα.


Λίγο πριν από το τέλος του Αυγούστου, ο Νικόλας-Σταύρος Νιάρχος, μαζί με την παρέα του, η οποία αποτελούνταν από γόνους εφοπλιστών και αυθεντικούς jet setters που λατρεύουν χώρα μας, όπως ο κολλητός του Χρήστος Λαιμός αποβιβάστηκαν στο Αγιον Ορος. Σύμφωνα με το «Secret» η παραμονή τους σε διάφορες μονές της αθωνικής πολιτείας ξεκίνησε από τη Μονή Δοχειαρίου και συνεχίστηκε με τη Μονή Σίμωνος Πέτρας, την Ιερά Μονή Ιβήρων, τη Μονή Σταυρονικήτα, τη Μονή Ξενοφώντος, αλλά και τη Μονή Αγ. Παντελεήμονος, που είναι ρωσική. Η επίσκεψη τους είχε ως σκοπό την πνευματική τους ξεκούραση, την ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρει το περιβάλλον, αλλά και την ξενάγηση στους ιστορικούς χώρους του «Περιβολιού της Παναγίας».

Οι φωτογραφικές τους μηχανές, ωστόσο, δεν σταμάτησαν να απαθανατίζουν το τοπίο και τους χώρους που επισκέπτονταν, ,καθώς οι μοναχοί τους ξεναγούσαν στην περιοχή. Τα social media του Νικόλα Νιάρχου κατακλύστηκαν από τα ατμοσφαιρικά τοπία του Αγίου Ορους, αλλά και από τις κατανυκτικές στιγμές τους, με τα μικρά θαύματα της φύσης και της μοναδικότητας του τοπίου να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Πέρα από την καταγραφή του τοπίου, ο Νικόλας Νιάρχος και η παρέα του απόλαυσαν και μοναδικές αγιορείτικες συνταγές, όπως, άλλωστε, απαιτεί και η μοναστική διατροφή, με τον ίδιο να μην κρύβει την αδυναμία του στα ψάρια και τα θαλασσινά. Πότε σκεπτικός, πότε χαλαρός, πότε προβληματισμένος και πότε μαγεμένος από τις εικόνες, ο Νικόλας «κατέγραφε» στο δημοσιογραφικό του σημειωματάριο όλα όσα τον εντυπωσίασαν από τη ζωή των μοναχών, αλλά και από τις λεπτομέρειες της ιστορίας κάθε μονής. Ισως, , μάλιστα, το ταξίδι να τον ενέπνευσε για κάποιο αφιέρωμα στα περιοδικά με τα οποία συνεργάζεται.

Πρόκειται για τα σημαντικότερα έντυπα του κόσμου («Quardian», «Ιndipendent» και «Huffington Post»), που κατακαιρούς έχουν φιλοξενήσει άρθρα του, ενώ το τελευταίο διάστημα συνεργάζεται συστηματικά με το Διάσημο περιοδικό «The New Yorker». Οσοι γνωρίζουν καλά τον Νικόλα Νιάρχο δεν ξαφνιάστηκαν από το ταξίδι του και την ολιγοήμερη διαμονή του στη μοναστική, πολιτεία του Αγίου Ορους, καθώς, μπορεί να συγκαταλέγεται στο club των γνήσιων μελών του διεθνούς jet set, ωστόσο το χαμηλό του προφίλ και ο λιτός τρόπος της ζωής που έχει επιλέξει δεν αποκλείουν την ανάγκη του και για πνευματική κατάνυξη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved