Tο Mega Yacht του εμίρη του Ντουμπάι στον Φλοίσβο
VIP Life

Tο Mega Yacht του εμίρη του Ντουμπάι στον Φλοίσβο

Δύσκολα περνάει απαρατήρητο το yacht του εμίρη του Ντουμπάι, Αμπντουλά Αλ Φουταΐμ, το οποίο εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται αγκυροβολημένο στη μαρίνα του Φλοίσβου.

Έχει μήκος 110 μέτρα και η αξία του ξεπερνά τα 280 εκατ. ευρώ.

Ο εμίρης έχει αγοράσει το συγκεκριμένο σημείο στην μαρίνα του Φλοίσβου για να αγκυροβολεί το σκάφος του και μάλιστα με ένα συμβόλαιο του οποίου η διάρκεια ξεπερνά τον μισό αιώνα.

Το «Radiant» κατασκευάστηκε το 2009 διάσημο ναυπηγείο Lurssen από τον Τιμ Χέιγουντ, ενώ το εσωτερικό του φέρει την υπογραφή του Γκλεν Πάσλμπεργκ. Το σκάφος, το οποίο αρχικά ήταν στην κατοχή του Ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο οποίος το είχε αποκτήσει αντί 148.540.000 ευρώ, τo 2011 πέρασε στα χέρια του εμίρη για 240 εκατ. ευρώ. Σήμερα συγκαταλέγεται στη λίστα με τα 10 ακριβότερα γιοτ του πλανήτη και είναι κατάλληλα εξοπλισμένο ώστε να απομακρύνει κάθε αδιάκριτο εισβολέα, καθώς διαθέτει υπερηχητικά όπλα που μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στην ακοή όποιου πλησιάσει επικίνδυνα, όπως και ένα πανίσχυρο κανόνι νερού που έχει τη δυνατότητα να βυθίσει οποιοδήποτε σκάφος σε απόσταση 100 μέτρων.

Το υπερπολυτελές «Radiant» μπορεί να φιλοξενήσει 16 καλεσμένους στις 8 σουίτες του, καθεμιά από τις οποίες διαθέτει τζακούζι, αλλά και πλήρωμα 44 ατόμων σε 20 ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες. Διαθέτει επίσης ελικοδρόμιο, πισίνα, γυμναστήριο, αίθουσα κινηματογράφου, ενώ φέρει σημαία των Νήσων Κέιμαν. Το μέγεθος του δε είναι τόσο μεγάλο που το καλοκαίρι δεν μπόρεσε να δέσει στη μαρίνα της Αλικαρνασσού γιατί πολύ απλά δεν χωρούσε. Ο εμίρης με την οικογένεια του το περασμένο καλοκαίρι, εκτός από τα παράλια της Τουρκίας και της Κροατίας επισκέφτηκε τη Μύκονο και άλλα νησιά του Αιγαίου, ενώ έμεινε για λίγες ημέρες και στο Ναύπλιο κάνοντας βόλτες περιστοιχισμένος από άντρες της ασφάλειας του.

Ιδιοκτήτης του ΑL-Futtaim Group, ο εμίρης δραστηριοποιείται στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, του real estate, της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου, με πάνω από 65 εταιρείες και 20.000 υπαλλήλους, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, με την περιουσία του τον Μάιο του 2017 να υπολογίζεται στα 4,1 δισ δολάρια σύμφωνα με τη λίστα «Forbes».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved