Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας
VIP Life

Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας

Η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας, η οποία έγινε γνωστή ως η «σιδηρά κυρία» χάρη στο σκληρό επιχειρηματικό προφίλ της, που της επέτρεψε να δημιουργήσει περιουσία 537.000.000 ευρώ «κατακτώντας» τους αιθέρες, έχασε τη ζωή της σε αεροπορικό δυστύχημα.

Η 55χρονη Νατάλια Φίλεβα, που ήταν παντρεμένη με τον Ρώσο «Ιλον Μασκ», όπως αποκαλούν τον 55χρονο Βλάντισλαβ Φίλεφ, καθώς ονειρεύεται τη δημιουργία ιδιωτικής διαστημικής εταιρίας ανάλογης της SpaceX, σκοτώθηκε την Κυριακή, όταν το ιδιωτικό αεροπλάνο της κατέπεσε στη Γερμανία.

Το εξαθέσιο Epic-LT είχε απογειωθεί από τις Κάννες της Γαλλίας με προορισμό το Έγκελσμπαχ της Γερμανίας.

Πάνω από τη γερμανική πόλη Ερτζχάουζεν, όπως αναφέρει η Espresso, ο πιλότος έχασε τον έλεγχο ενώ προσπαθούσε να στρίψει. Από την πτώση έχασαν επίσης τη ζωή τους ο πατέρας της Φίλεβα, Βάλερι Καράσεφ, και ο πιλότος Αντρέι Ντικούν.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η Φίλεβα, η οποία τους τελευταίους μήνες είχε κηρύξει πόλεμο στη διαφθορά στον κρατικό μηχανισμό της Ρωσίας, και ο πατέρας της ταξίδευαν για ιατρικούς λόγους.

Η Φίλεβα άρχισε ως ακτιβίστρια της κομμουνιστικής νεολαίας επί Σοβιετικής Ενωσης και αφότου πήρε πτυχίο στη Βιομηχανική Διοίκηση παντρεύτηκε τον πιλότο Βλάντισλαβ Φίλεφ. Μετά την πτώση του κομμουνισμού στη Ρωσία το ζευγάρι απέκτησε τον έλεγχο της -μικρής τότε- αεροπορικής εταιρίας της Σιβηρίας Siberia Airlines, μετονομάζοντάς τη σε S7 Airlines. Η S7 εξελίχτηκε στη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ρωσίας, πίσω από την κρατική Aeroflot.

Δεύτερη τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά την πτώση του ιδιωτικού αεροπλάνου της 55χρονης, όταν περιπολικό που μετέβαινε στο σημείο του δυστυχήματος συγκρούστηκε με όχημα, προκαλώντας τον θάνατο ενός 24χρονου και μιας 22χρονης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved