Τo χρονικό του Megxit και η επόμενη μέρα για Harry – Meghan (Photos)
VIP Life

Τo χρονικό του Megxit και η επόμενη μέρα για Harry – Meghan (Photos)

Tα τελευταία δύο χρόνια οι φήμες για προβλήματα ανάμεσα στους πρίγκιπες Harry και William αλλά και για πιθανότητα οριστικής ρήξης στη σχέση τους φούντωναν μέρα με τη μέρα.

Τελικά, η έξοδος του δούκα και της δούκισσας του Sussex από τα στενά πλαίσια της βασιλικής οικογένειας είναι γεγονός, το μέλλον τους ωστόσο, χαρακτηρίζεται από κάποιους αβέβαιο…

Μια ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή των ενοτήτων, οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν το νομοσχέδιο για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οριστικοποιώντας με τον τρόπο αυτό το πολυσυζητημένο Brexit.

Και πάνω που οι περισσότεροι πίστευαν ότι τα πολιτικά νέα θα απασχολούν τον διεθνή Τύπο για καιρό, μια αναπάντεχη ανακοίνωση ήρθε να ταράξει εκ νέου την καθημερινότητα των Βρετανών.

Από το Brexit στο... Μegxit!

Ο πρίγκιπας Ηarry και η Μeghan Μarkle με μια ανακοίνωση στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Ιnstagram γνωστοποίησαν στο κοινό την απόφαση τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Μεταξύ άλλων έγραψαν:

«Σκοπεύουμε να αποσυρθούμε από "ανώτερα" μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως τη Βασίλισσα.

Με τη δική σας ενθάρρυνση, κυρίως τα τελευταία χρόνια, νιώσαμε έτοιμοι να κάνουμε αυτή την αλλαγή. Σχεδιάζουμε να μοιράζουμε τον χρόνο μας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας στη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και όσους οργανισμούς βρίσκονται υπό τη στήριξη μας». Το αρχικό σοκ διαδέχθηκε η γέννηση πολλών ερωτηματικών για το τι μέλλει γενέσθαι.

Όταν ο Harry γνώρισε τη Meghan
Ορκισμένος εργένης μεν, πρίγκιπας δε. Ο Harry αργά ή γρήγορα θα ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας, όπως προστάζει το στέμμα και η πριγκιπική του ιδιότητα.

Η έκπληξη ωστόσο ήταν ότι επέλεξε για σύζυγο του μια γυναίκα μίλια μακριά από τα πρότυπα των γαλαζοαίματων. Αμερικανίδα, ηθοποιός, μεγαλύτερη του ηλικιακά και διαζευγμένη. Οι royal fans καθώς και ο διεθνής Τύπος γνώριζαν καλά εξαρχής ότι ο γάμος αυτός θα προκαλέσει «πονοκέφαλο» στα ανάκτορα, ωστόσο δεν ήταν λίγοι αυτοί που μιλούσαν για μια σχέση που θα μπορούσε να ανανεώσει αλλά και να εξελίξει τον θεσμό της μοναρχίας. Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε ένα prive party στο Soho του Λονδίνου.

Ο ερωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος, ενώ 18 μήνες αργότερα ανακοίνωσαν τον γάμο τους. Το 2018 ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά τους. Παντρεύτηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο των Windsor. Ο διεθνής Τύπος παρέλυσε, ενώ η Ιive αναμετάδοση προσέλκυσε εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο. Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης, το σκηνικό ήταν ντυμένο με πολυτέλεια και ρομαντισμό -όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας- και οι κριτικές για τις στιλιστικές επιλογές της Meghan, τόσο στην τελετή όσο και στη δεξίωση, διθυραμβικές. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, θα έλεγε κάποιος την επομένη της λαμπερής τελετής. Έλα όμως που τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για ρήξη στις σχέσεις ανάμεσα στη Meghan Markle και την Κate Middleton δεν άργησαν να εμφανιστούν. Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών του γάμου. Φημολογείται ότι η Meghan επέπληξε μία από τις βοηθούς του προσωπικού της Κate. Αυτό το περιστατικό έκανε έξω φρενών τη δούκισσα του Cambridge και οδήγησε στη δημιουργία της κόντρας τους. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα τίποτα δεν θα ήταν ξανά το ίδιο.

Mία άλλη ζωή σε ένα άλλο σπίτι

Το χάσμα παραμένει αγεφύρωτο και ο δούκας με τη δούκισσα του Sussex αποφασίζουν λίγο μετά τον γάμο τους να μετακομίσουν. Το ζευγάρι, που έμενε στο Nottingham Cottage στην περιοχή του παλατιού του ανακαίνισε τοFrogmore Cottage στο Windsor και αποφάσισε να μετακομίσει εκεί πριν από την άφιξη του πρώτου τους παιδιού, καθώς επιθυμία και των δύο ήταν ο μικρός Αrchie να μεγαλώσει σε ένα επαρχιακό περιβάλλον μακριά από τα αυστηρά πλαίσια της βασιλικής οικογένειας. Ξεχωρίζοντας τις επιθυμίες τους από το στέμμα, αγνόησαν για ακόμα μια φορά τους αυστηρούς κανονισμούς αλλά και το πρωτόκολλο. Παράλληλα με την αλλαγή κατοικίας και τον ερχομό του πρώτου τους παιδιού, παίρνουν την απόφαση να ξεχωρίσουν και τα επαγγελματικά τους καθήκοντα από τα υπόλοιπα μέλη. Συγκεκριμένα, οι δυο τους μαζί με τον πρίγκιπα William και την Κate Μiddleton είχαν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα. Μeghan και Ηarry αποχωρούν και ιδρύουν ένα νέο ίδρυμα με ξεχωριστούς στόχους και πορεία, ενώ παράλληλα δημιουργούν τον δικό τους λογαριασμό στο Instagram, από όπου επικοινωνούν στο κοινό τις δράσεις τους.

Tο ταξίδι και η συνέντευξη

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα μπορούσε να μη θορυβηθεί από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, παρ' όλα αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που καλείται να συνετίσει τους γαλαζοαίματους προς τιμήν του στέμματος. Στο παρελθόν έχει πράξει ανάλογα με τον σύζυγο της, πρίγκιπα Φίλιππο, την αδελφή της, Μαργαρίτα, αλλά και τον γιο της, Κάρολο. Τώρα λοιπόν ήρθε και η σειρά του εγγονού της. Θέλοντας να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στους γιους της αείμνηστης Diana, η Ελισάβετ στέλνει τον Harry με τη Μeghan στη Νότια Αφρική. Στόχος της είναι μαζί με τον νεογέννητο γιο τους να απομακρυνθούν για λίγο από τις πιέσεις του παλατιού και των media. Πρόκειται για μια συνηθισμένη πρακτική της βασίλισσας κάθε φορά που θέλει να κατευνάσει τα πνεύματα.

Ωστόσο, τα πράγματα αυτή τη φορά δεν ήρθαν όπως τα είχε προγραμματίσει. Το ζευγάρι φαίνεται πως είχε πάρει ήδη τις αποφάσεις του και κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου ταξιδιού του γύρισε το ντοκιμαντέρ Ηarry & Meghan: Αn Africa Journey που περιλάμβανε συνεντεύξεις του στον δημοσιογράφο Tom Bradby. Οι δηλώσεις τους έδωσαν υπόσταση στις μέχρι πρότινος φήμες του βρετανικού Τύπου. Στα βίντεο η δούκισσα του Sussex λέει στον δημοσιογράφο «Σε ευχαριστώ που ρωτάς, γιατί δεν με ρώτησαν πολλοί εάν είμαι καλά.

Αλλά είναι πολύ αληθινά όσα γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού». Ο πρίγκιπας Ηarry με τη σειρά του μοιάζει να επιβεβαιώνει τη ρήξη στη σχέση με τον αδελφό του: «Είμαστε αδέλφια, πάντα θα είμαστε. Βαδίζουμε σε χωριστούς δρόμους τώρα, αλλά θα είμαι πάντα εδώ για εκείνον και αυτός για εμένα. Δεν βλεπόμαστε όσο συχνά βλεπόμασταν στο παρελθόν».

Το «βελούδινο» διαζύγιο με το παλάτι
Στις 8 Ιανουαρίου το ζευγάρι έβαλε και επίσημα βόμβα στα θεμέλια του Βuckingham ανακοινώνοντας πως αποσύρονται από το προσκήνιο και το εθιμοτυπικό των πριγκιπικών τους καθηκόντων, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία τους να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά.

Τα δημοσιεύματα ήθελαν τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Κάρολο αλλά και τον πρίγκιπα William να μαθαίνουν τα νέα από τα Μέσα, ενώ οι βασιλικές πηγές μιλούσαν για μεγάλη σύγχυση πίσω από τις πόρτες των ανακτόρων.

Η βασίλισσα συγκάλεσε άμεσα συνάντηση της βασιλικής οικογένειας στο Sandringham προκειμένου να συζητηθεί το θέμα. Η Meghan λίγο μετά την ανακοίνωση ταξίδεψε με τον γιο της, Αrchie, στον Καναδά, ενώ δεν έδωσε το «παρών» στη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες. Η έκβαση του οικογενειακού συμβουλίου έγινε γνωστή με επίσημη ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ. «Σήμερα η οικογένεια μου είχε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειας του.

Η οικογένεια μου κι εγώ υποστηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Harry και της Μeghan να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως νέα οικογένεια. Παρότι θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, ενώ παραμένουν πολύτιμο μέρος της οικογένειας μου. Ο Harry και η Μeghan κατέστησαν σαφές ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από δημόσιους πόρους στις νέες τους ζωές. Επομένως συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία οι Sussex θα περνούν χρόνο στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα προς επίλυση για την οικογένεια μου και υπάρχει κάποια δουλειά ακόμη να γίνει, αλλά ζήτησα να υπάρξουν τελικές αποφάσεις τις προσεχείς ημέρες».

Η επόμενη μέρα

Πλήθος κόσμου στη Μεγάλη Βρετανία εκεί στραφεί ενάντια στην απόφαση των Sussex, καθώς πιστεύουν πως αργά ή γρήγορα θα μετανιώσουν την έξοδο τους. Μπορεί το ζευγάρι να είναι σε ένα πλαίσιο ελεύθερο να διαπραγματευτεί το brand του και να πάρει τις ανάλογες οικονομικές αποφάσεις, ωστόσο πηγές από το παλάτι καθιστούν σαφές στα Μέσα πως κανείς- δεν θα επιτρέψει να βρεθεί, για παράδειγμα, το Royal Sussex σε... καπάκι μαργαρίνης! Σίγουρα θα μπουν αυστηρά όρια από τη βασίλισσα στη διαφημιστική χρήση των τίτλων τους, ωστόσο όπως όλα δείχνουν εταιρείες-κολοσσοί περιμένουν το πρώτο μεγάλο βήμα απομάκρυνσης από τα ανάκτορα προκειμένου να προβούν σε επαγγελματικές προτάσεις. Ήδη ακούγεται ότι η Meghan βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον γαλλικό οίκο Givenchy για την υπογραφή ενός «χρυσού συμβολαίου». Μένει να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις για να δούμε ποιες επαγγελματικές συζητήσεις θα ευδοκιμήσουν και ποιες θα βρουν εμπόδιο την πριγκιπική τους ιδιότητα.

Πηγή People

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved