Αυτοί είναι οι πιο νέοι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη (photos & videos)
VIP Life

Αυτοί είναι οι πιο νέοι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη (photos & videos)

Είναι νέοι, είναι ωραίοι (οι περισσότεροι τουλάχιστον από αυτούς) και είναι πλούσιοι. Άλλοι αυτοδημιούργητοι και άλλοι κληρονόμοι μεγάλων περιουσιών 

Ο πλανήτης μας έχει 2.095 δισεκατομμυριούχους, από αυτούς μόλις 10 είναι ηλικίας μικρότερης των 30 χρόνων.

Σύμφωνα με το Forbes οι εθνικότητες είναι από ΗΠΑ, Βραζιλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία και Νορβηγία.

Μόλις 3 δισεκατομμυριούχοι (ένας άντρας και δύο γυναίκες) μπήκαν το 2020 για πρώτη φορά στις λίστες που καταρτίζει κάθε χρονιά το περιοδικό Forbes.

Ο Pedro de Godoy Bueno, ετών 29, μπήκε φέτος στη σχετική λίστα καθώς η εταιρεία του που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής έρευνας και διάγνωσης, τριπλασίασε την χρηματιστηριακή της αξία. Η περιουσία του ιδιοκτήτη της βραζιλιάνικης Diagnósticos da América SA ανέρχεται στο 1,1 δισ. δολάρια.


Η 29χρονη Lisa Draexlmaier, με περιουσία 1 δισ. δολαρίων είναι ιδιοκτήτρια και συν-διευθύνουσα σύμβουλος (μαζί τον πατέρα της Fritz) της εταιρείας συμμετοχών στην οποία ανήκει η γερμανική βιομηχανία κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων Fritz Draexlmaier Co & KG.


Η τρίτη δισεκατομμυριούχος που κάνει φέτος το ντεμπούτο της στη λίστα του Forbes είναι η 28χρονη Elizabeth Furtwaenger, με περιουσία 1,2 δισ. δολαρίων, και αυτό γιατί ο πατέρας της Hubert Burda της παραχώρησε ποσοστό 37,4% στην μιντιακή αυτοκρατορία της οικογένειας.

Αναλυτικά οι δέκα πιο νέοι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη:

No1: Kylie Jenner

Ηλικία: 22 ετών

Περιουσία: 1 δισ. δολάρια

Πηγή: Κλάδος Καλλυντικών

Η πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο τηλεπερσόνα η οποία έκανε στροφή στην αγορά καλλυντικών κατέχει τον τίτλο του νεότερου αυτοδημιούργητου δισεκατομμυριούχου στην ιστορία.


Τον Νοέμβριο, υπέγραψε συμφωνία για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας που δημιούργησε, Kylie Cosmetics, στον γίγαντα του κλάδου των καλλυντικών Coty Inc. έναντι τιμήματος 600 εκατ. δολαρίων.
Η Jenner, μάλιστα, πρόσφατα δώρισε το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων σε ιατρικό κέντρο του Λος Άντζελες, στο οποίο γέννησε την κόρη της Stormi το 2018, προκειμένου να αγοράσει εξοπλισμό ατομικής προστασίας προσωπικού.

No2: Alexandra Andresen

Ηλικία: 23 ετών

Περιουσία: 1.1 δισ. δολάρια

Πηγή: Εταιρεία Επενδύσεων

No3: Katharina Andresen

70517457_150343103010875_2562688406082143710_n.jpg

Ηλικία: 24 ετών

Περιουσία: 1,1 δισ. δολάρια

Πηγή: Εταιρεία Επενδύσεων

No4: Gustav Magnar Witzoe

Ηλικία: 26 ετών

Περιουσία: 2,3 δισ. δολάρια

Πηγή: Κλάδος Ιχθυοκαλλιέργειας

Ο Witzoe μπορεί να είναι μοντέλο αλλά δεν είναι αυτή η δραστηριότητά του που τον κατέταξε στους δέκα πιο νέους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.

Ο 26χρονος είναι κάτοχος σχεδόν του ήμισυ της εταιρείας Salmar ASA, που είναι μια από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σολωμού στον κόσμο, την οποία εξακολουθεί να διευθύνει ο πατέρας του.

No5: Elizabeth Furtwaenger

Ηλικία: 28 ετών

Περιουσία: 1,2 δισ. δολάρια

Πηγή: Κλάδος Μέσων Ενημέρωσης

Η Furtwaenger έχει κληρονομήσει το 37,4% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής οικογενειακής εταιρείας μέσων ενημέρωσης και το άλλο 37,4% κληρονόμησε ο μεγαλύτερος αδελφός της Jacob.

Οι τίτλοι που κατέχει η Burda Media περιλαμβάνουν τις γερμανικές εκδόσεις του Elle και του Playboy.

No6: Jonathan Kwok

Ηλικία: 28 ετών

Περιουσία: 2 δισ. δολάρια

Πηγή: Real Estate

Ο Kwok, από κοινού με τον μεγαλύτερο αδελφό του Geoffrey, κληρονόμησαν το ποσοστό που κατείχε ο πατέρας τους Walter Kwok στη Sun Hung Kai Properties, τη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του Χονγκ Κονγκ, μετά το θάνατό του το 2018.

No7: John Collison

Ηλικία: 29 ετών

Περιουσία: 3,2 δισ. δολάρια

Πηγή: Εταιρεία Stripe

Ο John και ο μεγαλύτερος αδελφός του Patrick ίδρυσαν την startup εταιρεία πληρωμών Stripe η οποία πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2019 έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης από επενδυτές, με την αποτίμησή της να φτάνει πλέον στο ποσό των 35 δισ. δολαρίων.

No8: Evan Spiegel

Ηλικία: 29 ετών

Περιουσία: 1,9 δισ. δολάρια

Πηγή: Εταιρεία Snap

Είναι ο της Snapchat και είναι ένας από τους νεότερους διευθύνοντες συμβούλους εισηγμένης εταιρείας στον κόσμο. Μετά το ράλι ανόδου που κατέγραψε το 2019, η μετοχή της Snap καταγράφει πλέον πτώση 50% από την αρχή του τρέχοντος έτους.

No9: Pedro de Godoy Bueno

Ηλικία: 29 ετών

Περιουσία: 1,1 δισ. δολάρια

Πηγή: Κλάδος ιατρικής έρευνας

Ο πατέρας του που πέθανε το 2017 ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βραζιλίας. Ο Pedro, ένας από τους τρεις νεοεισερχόμενους στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.

No10: Lisa Draexlmaier

Ηλικία: 29 ετών

Περιουσία: 1 δισ. δολάρια

Πηγή: Κλάδος εξαρτημάτων αυτοκινήτου

Η Draexlmaier και ο πατέρας της, Fritz, είναι συν-διευθύνοντες σύμβουλοι της Fritz Draexlmaier Holdings GmbH, της εταιρείας συμμετοχών στην οποία ανήκει η ομώνυμη βιομηχανία εξαρτημάτων αυτοκινήτων. Η Lisa, που πλέον είναι ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας, βρίσκεται για πρώτη φορά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved