Mάρα Καρέτσου: Η φιλία με τον Elton John και η γνωριμία με το ζεύγος Trump
VIP Life

Mάρα Καρέτσου: Η φιλία με τον Elton John και η γνωριμία με το ζεύγος Trump

Η διάσημη Ελληνίδα των τεχνών Μάρα Καρέτσου είναι μια γυναίκα παθιασμένη με τη ζωή, κοσμοπολίτισσα, πολυβραβευμένη, εντυπωσιακή, φινετσάτη.

 

Ο παγκόσμιος καλλιτεχνικός χώρος υποκλίνεται στο «φαινόμενο» της διάσημης εικαστικού, η ζωή της οποίας μοιάζει με κινηματογραφική τριλογία, γεωγραφικά συνυφασμένη με την πατρίδα της, τη Γαλλική Ριβιέρα και τη Νέα Υόρκη!

Έργα της κοσμούν ξένα μουσεία και ιδιωτικές συλλογές προσωπικοτήτων του διεθνούς jet set, ωστόσο η ίδια παραμένει ένα πλάσμα χαμογελαστό, με το μυαλό της να... τρέχει στα χρώματα, στα σχέδια και στο καμίνι του Μπρούκλιν, όπου δημιουργεί τα έργα της! Η ίδια μιλάει για τους διάσημους φίλους και πελάτες της, από τη Μαντόνα έως την οικογένεια Κένεντι, αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ, τον μέντορά της Αλέξανδρο Ιόλα και την πανδημία, που την εγκλώβισε στην Αθήνα.

Πώς βρεθήκατε από τη Νέα Υόρκη εγκλωβισμένη στην Ελλάδα;

Τον Φεβρουάριο ταξίδεψα από την Αμερική με προορισμό τη Γαλλία, προκειμένου να επιβλέψω την επανέκδοση μιας ποιητικής μου συλλογής αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Ιόλα, με τίτλο «Τρεις σταγόνες βροχής», και έπειτα αναχώρησα για το Λονδίνο, όπου έδωσα το «παρών» στο haute couture show της φίλης μου Σήλιας Κριθαριώτη. Ήταν οι πρώτες ημέρες της πανδημίας στην Ευρώπη και όταν ξεκίνησαν τα lockdowns αποφάσισα να έρθω για να δω τον αδελφό μου. Έτσι αποκλείστηκα στην καραντίνα».

Μια Ελληνίδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας τέχνης και πρέσβειρα Καλής Θέλησης.

«Λατρεύω την πατρίδα μου και τη διαφημίζω στα πέρατα του κόσμου με τη δουλειά μου. Αγαπώ τους καλλιτέχνες συμπατριώτες μου και τους βοηθώ όσο μπορώ!»

Έχει μοναξιά η Νέα Υόρκη;

«Μεγάλη. Ο καθένας είναι κλεισμένος στο διαμέρισμά του, δεν είναι ο κόσμος όπως στη Μεσόγειο, που μπορώ να χτυπήσω το κουδούνι στη γειτόνισσα και να της πω ένα πρόβλημά μου. Όμως εκεί η κάθε στιγμή είναι μια έκπληξη, όπως έχει πει ο Αντί Γουόρχολ».

Ζείτε στο επίκεντρο μιας τεράστιας διάσημης παρέας, με πελάτες τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου θεάματος.

«Ναι, δεν μπορώ να το αρνηθώ, τα έργα μου αρέσουν και έχω πελάτες όπως τον Μικ Τζάγκερ, τη Μαντόνα, τη Χίλαρι Κλίντον, την οικογένεια Κένεντι, βασιλιάδες, πρίγκιπες, των οποίων έχω φιλοτεχνήσει τα πορτραίτα».

Πολύ τιμητικό!

Για μένα το πιο εκτιμητέο είναι η αγάπη που μου προσφέρει η Ελλάδα και ο τόπος καταγωγής μου, η Λάρισα, που με τιμούν, και αυτό είναι μεγάλη ικανοποίηση - έως και συγκινητική!»

Από τους πολύ καλούς σας φίλους είναι ο Έλτον Τζον!

Τον βλέπω κάθε καλοκαίρι. Παραθερίζει στο σπίτι του στη Γαλλική Ριβιέρα, μα πάντα έρχεται στο ατελιέ μου για να με δει. Είναι φοβερή προσωπικότητα. Επίσης, συναντώ συχνά την Μπριζίτ Μπορντό, η οποία έχει αφιερωθεί στα ζώα».

Τα χρόνια έχουν αλλοιώσει την ομορφιά της;

Παραμένει καλλονή! Όσο και να μεγαλώσει, διακρίνεις πάνω της μια φοβερή αύρα, τον αέρα μιας 20χρονης, όπως τότε που διέπρεπε στον κινηματογράφο, και δεν είναι καθόλου κακότροπη, όπως έχουν γράψει τα media».

Στην υφήλιο λάτρεψαν τον μέντορά σας Αλέξανδρο Ιόλα, αλλά στην Ελλάδα...

«Ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα κι είχε ένα όνειρο: επιθυμούσε να πεθάνει εδώ. Αντί οι Έλληνες να δουν την αγάπη του, την προσφορά του στην παγκόσμια τέχνη, τον πέταξαν έξω».

Μένετε σε ουρανοξύστη;

«Το διαμέρισμά μου βρίσκεται στον πύργο του Ντόναλντ Τραμπ, στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Έχω φτιάξει και το πορτρέτο της Ιβάνα Τραμπ!».

Πώς είναι ως προσωπικότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ;

Δύσκολο να τον καταλάβεις. Αλλά σίγουρα είναι ένας καλός μπίζνεσμαν. Η πολιτική δεν με αφορά. Κανένας πολιτικός δεν μας έδωσε κάτι, όμως αγαπώ και εκτιμώ την οικογένεια Κένεντι, γιατί είναι σημαντικοί και προσφέρουν μεγάλο φιλανθρωπικό έργο για τους φτωχούς. Ήρθαν στην Αθήνα το 1990, προσκεκλημένοι μου», είπε στην Espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved