Greta Thunberg: Θεωρεί υπερδύναμη το σύνδρομο Asperger από το οποίο πάσχει
VIP Life

Greta Thunberg: Θεωρεί υπερδύναμη το σύνδρομο Asperger από το οποίο πάσχει

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Η 18χρονη ακτιβίστρια μιλώντας για το σύνδρομο Asperger είπε ότι τη βοηθά να είναι διαφορετική και ότι την θεωρεί «υπερδύναμη».

Η Greta Thunberg κατάφερε να γίνει η πιο νεαρή ακτιβίστρια, η οποία εργάζετια με σκοπό την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.Έχει χαρακτηριστεί υπόδειγμα του παγκόσμιου ακτιβισμού των νέων και σύμβολο οικολογικής συνείδησης.

Η ίδια η Greta Thunberg έχει παραδεχτεί ότι πάσχει από το σύνδρομο Asperger, που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Ο λόγος που δεν είχε μιλήσει ευθύς εξαρχής γι΄αυτό, ήταν επειδή γνώριζε ότι «πολλοί αδαείς άνθρωποι θεωρούν το σύνδρομο ως ασθένεια ή κάτι αρνητικό».

«Όταν οι εχθροί βάζουν στο στόχαστρο την εμφάνιση και τη διαφορετικότητα, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει μείνει κάτι άλλο να κάνουν. Και τότε ξέρεις ότι κερδίζεις. Έχω Asperger κι αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές είμαι διαφορετική από τους άλλους. Και κάτω από αυτές τις συνθήκες, το να είσαι διαφορετικός είναι υπερδύναμη», έγραψε στο twitter το 2019 χρησιμοποιώντας το hashtag #aspiepower

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved