Πρίγκιπας Φίλιππος: Δείτε live τη νεκρώσιμη ακολουθία
VIP Life

Πρίγκιπας Φίλιππος: Δείτε live τη νεκρώσιμη ακολουθία

Με τιμές ανώτατου στρατιωτικού και συζύγου βασίλισσας λένε στενοί συγγενείς και συνεργάτες το τελευταίο αντίο στον Πρίγκιπα Φίλιππο.

Η τελετή φιλοξενείται το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Windsor παρουσία μόλις 30 ατόμων λόγω των μέτρων κατά της Πανδημίας.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία παρίστανται 29 άτομα από τον στενό οικογενειακό κύκλο του πρίγκιπα Φίλιππου ενώ ο μόνος που δεν είναι συγγενής είναι ο ταξίαρχος Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ ο οποίος υπήρξε προσωπικός γραμματέας του Δούκα του Εδιμβούργου τα τελευταία 11 χρόνια και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του.

Από τις απουσίες που ήδη συζητιούνται είναι εκείνη της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι, Meghan Markle η οποία λόγω εγκυμοσύνης δεν κατάφερε να ταξιδέψει για να δώσει το παρών. Επίσης δεν παρευρίσκονται τα μικρότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα δισέγγονα του εκλιπόντος.

Παρ' όλο που ο πρίγκιπας Φίλιππος θα ταφεί φορώντας πρωινό ένδυμα με όλα τα παράσημά του και όχι με την επίσημη στρατιωτική του ενδυμασία, (απόφαση που πήρε η βασίλισσα προκειμένου να μην έρθει σε δύσκολη θέση ο εγγονός της Πρίγκιπας Χάρι επειδή πρόσφατα τού αφαιρέθηκαν όλα τα στρατιωτικά του αξιώματα μετά την απόφασή του να απέχει πλέον από τα βασιλικά του καθήκοντα) η κηδεία θα έχει "χρώμα" στρατιωτικό αφού είχε από νωρίς προγραμματιστεί να ακουστούν στρατιωτικά εμβατήρια.

Όπως έχει οριστεί από το παλάτι, το επίσημο ένδυμα για τους άνδρες την ώρα της κηδείας είναι μαύρο κουστούμι και μαύρη γραβάτα και από πάνω μαύρο παλτό ενώ για τις γυναίκες ορίζεται το μαύρο χρώμα στα ρούχα ως το πρέπον για την περίσταση.

Μία χορωδία τεσσάρων τραγουδιστών ανέλαβε να ψάλλει κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Η έναρξη της τελετής είχε προγραμματιστεί να γίνει ένα λεπτό αφότου θα έφτανε το φέρετρο με τη σορό με το ειδικά σχεδιασμένο Land Rover.

Αμέσως μετά την άφιξή του, σύμφωνα με το πρόγραμμα της κηδείας, τηρείται ενός λεπτού σιγή και η σορός τοποθετείται στο κέντρο του Αγίου Γεωργίου για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Δείτε live την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου εδώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved