Tα πιο ακριβά δώρα Χριστουγέννων που έγιναν ποτέ
VIP Life

Tα πιο ακριβά δώρα Χριστουγέννων που έγιναν ποτέ

Καταρράκτες, μπανιέρες από χρυσό, κοσμήματα αμύθητης αξίας και άλλα εορταστικά δείγματα αγάπης των ισχυρών του χρήματος προς τους (νυν και τους πρώην) αγαπημένους τους.

Είναι πράγματι τρυφερό, ουσιαστικό και στοχεύει κατευθείαν στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης (αν το ζητούμενο είναι η ειλικρινής αγάπη και η ανιδιοτελής προσφορά) αυτό το «Πάρε τα δώρα της ψυχής σου να 'ρτεις» του Κώστα Καρυωτάκη. Ωραία τα λέει η ποίηση. Ομως, κακά τα ψέματα, ως άνθρωποι που απολαμβάνουμε και τις ηδονές των υλικών αγαθών, όσο πλούσια και αν είναι τα ψυχικά δώρα της αγαπημένης ή του αγαπημένου μας, ευχαρίστως θα δεχόμασταν και κάτι επιπλέον: Εν προκειμένω, αυτό το εορταστικό «κάτι» που καταφθάνει τυλιγμένο σε χαρτί πολυτελείας, δεμένο με πολύχρωμες κορδέλες και φιόγκους. Και που μπορεί να περιέχει το αντικείμενο, το γκατζετάκι, το βιβλίο, το ρούχο κ.λπ. που ποθούσαμε εδώ και καιρό. Ή κάτι που δεν φανταζόμασταν, μια έκπληξη απρόσμενη και μεγάλη, που θα επιβεβαιώνει και τη μεγάλη αγάπη εκείνου που θα μας την προσφέρει.

Σε ποιον δεν αρέσει να λαμβάνει, αλλά και να κάνει, δώρα; Ποιος δεν απολαμβάνει το σασπένς που εμπεριέχει αυτό το πάρε/δώσε, η ανταλλαγή που κορυφώνεται την περίοδο των εορτών; Διαδικασία που, αν στη δική μας περίπτωση προσθέτει μια δόση έξτρα χαράς στις συναναστροφές μας με συγγενείς και φίλους - με τα μικρά, ταπεινά, «σε λογικά πλαίσια» πακετάκια που ανταλλάσσουμε -, στις περιπτώσεις που θα διαβάσετε παρακάτω αποκτά χολιγουντιανές, αυτοκρατορικές, ακόμα και μυθικές διαστάσεις. Ετσι, μυθική διάσταση έχει αποκτήσει το ευμέγεθες διαμάντι Ορλόφ που λέγεται πως είχε προσφέρει ως δώρο Χριστουγέννων ο πρίγκιπας Γκριγκόρι Γκριγκόριεβιτς Ορλόφ στην ερωμένη του, Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας. Σύμφωνα με κάποιους ιστορικούς η αξία του ήταν τόσο μεγάλη που ο πρίγκιπας δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να το αγοράσει, και στην πραγματικότητα τον έβαλε η Αικατερίνη να της το προσφέρει πληρώνοντάς το η ίδια. Αλλά, ακόμα και έτσι, ως εορταστική προσφορά της αυτοκράτειρας προς τον αυτοκρατορικό εαυτό της (με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού), παραμένει ένα από τα ακριβότερα χριστουγεννιάτικα δώρα που έχουν γίνει ποτέ. (Υπάρχει και η εκδοχή σύμφωνα με την οποία τελικά δεν της άρεσε πολύ το διαμάντι, γι' αυτό και δεν το κράτησε στην προσωπική της συλλογή, αλλά το τοποθέτησε στο αυτοκρατορικό σκήπτρο, όπου φιγουράρει ακόμα.) Από αγάπη υπερβολική...

Ιδού λοιπόν τα πιο ακριβά χριστουγεννιάτικα δώρα που έχουν γίνει ποτέ, ξεκινώντας από την αυτοκρατορική αυλή της Ρωσίας και τα ακριβά γούστα της Αικατερίνης της Μεγάλης και φθάνοντας στον καταρράκτη που χάρισε κάποια ευτυχισμένα (προ χωρισμού) Χριστούγεννα η Αντζελίνα Τζολί στον Μπραντ Πιτ. Πράγματι, τις γιορτές του 2011 γράφτηκε πως η διάσημη ηθοποιός δώρισε στον επίσης διάσημο τότε σύντροφο της έναν αληθινό καταρράκτη! Και πως με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να τον παρηγορήσει που δεν μπορούσε να έχει το σπίτι των ονείρων του, το οποίο δεν ήταν άλλο από το «Fallingwater», τη διάσημη βίλα με τον καταρράκτη του αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράιτ. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, η γενναιόδωρη Αντζελίνα πλήρωσε περισσότερο από 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχουν όμως και πιο τρελά δώρα. Οπως η μπανιέρα από χρυσό 24 καρατίων που είχε αγοράσει προς 2,3 εκατομμύρια δολάρια ο μποξέρ Μάικ Τάισον για τη συμβία του, ηθοποιό και μοντέλο Ρόμπιν Γκίβενς, λίγο πριν αρχίσουν οι ιστορίες περί κακοποίησης και οι καβγάδες που οδήγησαν στο διαζύγιο τους. Το οποίο διαζύγιο έριξε κατακόρυφα την αξία του δώρου. Η μπανιέρα αποκολλήθηκε από το σπίτι του ζεύγους στο Οχάιο και πουλήθηκε το 2013 σε δημοπρασία προς (περίπου) ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ακόμα πιο τρελό είναι το δώρο που είχε κάνει ο πολυεκατομμυριούχος παραγωγός Ααρον Σπέλινγκ στα παιδιά του. Αγόρασε τεράστιες μηχανές παραγωγής χιονιού για να τους χαρίσει «λευκά Χριστούγεννα» στο σπίτι τους, στο Μπέβερλι Χιλς της πάντα ηλιόλουστης Καλιφόρνιας. Η Τόρι Σπέλινγκ είχε απολαύσει τόσο πολύ το εορταστικό event, το οποίο είχε στοιχίσει στον πατέρα της δύο εκατομμύρια δολάρια, που το 2009 το επανέλαβε, αυτή τη φορά νια τα δικά της παιδιά.

Σύζυγος ρομαντικός, τρυφερός αλλά και γενναιόδωρος, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει χαρίσει (μεταξύ άλλων) στη Βικτώρια του ένα πανάκριβο κολιέ με διαμάντια και ρουμπίνια. Ακολούθησε και εκείνος το παράδειγμα του Ρΐτσαρντ Μπάρτον, ο οποίος γνωρίζοντας το πάθος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ για τα κοσμήματα, της έκανε πάντα χριστουγεννιάτικα (και όχι μόνο) δώρα πολλών καρατίων και πολλών εκατομμυρίων. Από τα πιο διάσημα είναι ένα δαχτυλίδι με ένα τεράστιο ρουμπίνι και μικρά διαμάντια που της πρόσφερε τα Χριστούγεννα του 1968. Το είχε βάλει μέσα στη χριστουγεννιάτικη κάλτσα της σταρ, κλεισμένο σε ένα κουτάκι τόσο μικρό και διακριτικό που στην αρχή η Τέιλορ δεν το είδε και το προσπέρασε. Στη συνέχεια, η ίδια θα το χαρακτήριζε «η τελειότερη χρωματιστή "πέτρα" που έχω δει». Οταν το 2011, λίγο αφότου η ίδια είχε φύγει από τη ζωή, τα κοσμήματα δημοπρατήθηκαν από τον οίκο Christie’s, η τέλεια «πέτρα» της έπιασε 4,2 εκατομμύρια δολάρια!

Περισσότερα από δυόμισι εκατομμύρια δολάρια έδωσε ο ασιάτης σούπερ σταρ χορευτής, τραγουδιστής και ηθοποιός Ααρον Κουόκ για να αγοράσει το 2012 στο Χονγκ Κονγκ ένα πολυτελές διαμέρισμα στην τότε φίλη του, μοντέλο και ηθοποιό Λιν Χουνγκ. Επειτα από έναν χρόνο το ζευγάρι χώρισε και ο Κουόκ επέλεξε να προσφέρει παρόμοια δώρα στη μετέπειτα σύζυγο του, Μόκα Φανγκ. Μια Lamborghini και μια ακόμα Lamborghini, τη δεύτερη σε παιδικό μέγεθος, έκανε δώρο στον (πρώην) σύζυγο της Κάνιε Γουέστ και στην κόρη τους Νορθ που τότε, το 2013, ήταν μωρό, η Κιμ Καρντάσιαν. «Like father like daughter» έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram ανεβάζοντας φωτογραφία των δύο αυτοκινήτων.

Τέλος, ο τραγουδιστής και συνθέτης Εντ Σίραν τα Χριστούγεννα του 2015 έκανε δώρο στους γονείς του ένα διαμέρισμα αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων στο Λονδίνο, ώστε να έχουν τον δικό τους χώρο κάθε φορά που θα τον επισκέπτονταν από τη μικρή πόλη όπου ζούσαν. Τι τρυφερός γιος! Τα «καλομαθημένα» Για να χαρακτηρίσουμε ακριβό ένα δώρο δεν είναι απαραίτητο να κοστίζει εκατομμύρια, μπορεί απλώς να κοστΐζει μερικές χιλιάδες δολάρια. Ετσι, αρκετές χιλιάδες δολάρια έδωσε (πάλι) η Κιμ Καρντάσιαν για να αγοράσει τσάντες Luis Vuitton για όλα τα μικρά κορίτσια της οικογένειας της. Ανάμεσα στις τυχερές ήταν και η Στόρμι -κόρη της Κάιλι Τζένερ, ετεροθαλούς αδελφής της Κιμ - που εκείνη την περίοδο ήταν ενός έτους!

Τα Χριστούγεννα του 2015, να περάσουμε και σε εξαιρετικά ασυνήθιστο και πρωτότυπο δώρο, ο τραγουδιστής Τζον Λέτζεντ χάρισε στη σύζυγο του, Κρίσι Τάιγκεν, ένα γιγάντιο «κεφάλι» παρμεζάνα. Δεν επρόκειτο βεβαίως για μια συνηθισμένη παρμεζάνα, αλλά μία ιδιαίτερη ποικιλία που στοίχισε πιθανώς περί τις 3.000 δολάρια. Χριστουγεννιάτικο δώρο (μάλλον ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο δώρο) στον εαυτό της έκανε η Πάρις Χίλτον το 2011, αγοράζοντας έναντι 300.000 δολαρίων μία κατακόκκινη Ferrari και πραγματοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το όνειρο που, όπως η ίδια δήλωσε, είχε από παιδί.

Ένα ακριβό αυτοκίνητο, μια Mercedes-Benz των 150.000 δολαρίων, έκανε δώρο στον εαυτό του τα Χριστούγεννα του 2016 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πραγματοποιώντας με τη σειρά του ένα παιδικό όνειρο του - να σημειωθεί πως εκείνη τη χρονιά ο πορτογάλος άσος του ποδοσφαίρου ελεγχόταν για απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 150.000.000 ευρώ σε φορολογικούς «παραδείσους» των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Μπορεί να γράφεται ότι η Σούρι Κρουζ έχει να δει τον πατέρα της, τον ηθοποιό Τομ Κρουζ, εδώ και οκτώ χρόνια - επειδή το κορίτσι (και η μητέρα του) δεν έχει «ασπαστεί» τη Σαϊεντολογία -, τις παλαιότερες όμως ευτυχισμένες εποχές, όποτε έφταναν τα Χριστούγεννα ο μπαμπάς Τομ έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη του για να της αγοράσει δώρα. Από τότε που η σχέση πατέρα - κόρης άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα, τον ρόλο του κουβαλητή ανέλαβε η μαμά Κέιτι Χολμς, η οποία, όπως γράφτηκε στον διεθνή Τύπο, τα Χριστούγεννα του 2012 έδωσε νια τα δώρα της μικρής περισσότερα από 50.000 δολάρια.

Αντιδράσεις προκάλεσε τα Χριστούγεννα του 2019 η Κάιλι Τζένερ (της γνωστής οικογενείας Καρντάσιαν) όταν δώρισε στην ενός έτους κόρη της ένα πανάκριβο δαχτυλίδι με διαμάντια. Αδίκως; «Η καλύτερη μου φίλη, Τζένιφερ Λόρενς, με ρώτησε τι θα ήθελα για τα Χριστούγεννα και εγώ φυσικά της είπα μια Porsche» έγραφε δύο χρόνια πριν η μαμά της Κάιλι, η Κρις Τζένερ, στον λογαριασμό της στο Instagram και συνέχιζε: «Η φίλη μου όμως δεν με απογοήτευσε. Σ' ευχαριστώ πολύ Τζεν, σε αγαπώ». Από πάνω δημοσίευε τη φωτογραφία μιας Porsche για παιδιά, στολισμένης με έναν φιόγκο, μπροστά σε στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Κάνοντας με αυτόν τον τρόπο κατανοητό πως η Porsche που είχε ζητήσει δεν ήταν σε καμία περίπτωση για την ίδια, αλλά για τα εγγόνια της. Αν μη τι άλλο το μίνι δώρο στοίχισε στην ηθοποιό λιγότερο από όσο θα έδινε για ένα αυτοκίνητο (και μάλιστα αυτής της μάρκας) σε φυσικό μέγεθος.

Πηγή:BHMAgazino

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved