Πώς περνάει η βασίλισσα Ελισάβετ τα Χριστούγεννα με την οικογένειά της
VIP Life

Πώς περνάει η βασίλισσα Ελισάβετ τα Χριστούγεννα με την οικογένειά της

Είτε σε πένθος, είτε χωρίς, μια βασίλισσα περνά εντελώς διαφορετικά Χριστούγεννα από τους κοινούς θνητούς.

Ας δούμε πώς θα είναι οι φετινές γιορτές για την Ελισάβετ...

Πέρυσι, που ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν εν ζωή, η βασίλισσα είχε απομονωθεί μαζί του στα ανάκτορα του Γουίντσορ. Ήταν π εποχή πριν το εμβόλιο, όταν η απόσταση από συγγενείς και φίλους είχε κριθεί απαραίτητη για τη μονάρχη της Βρετανίας. Παρά την εύθραυστη υγεία της, φέτος η βασίλισσα αποφάσισε να εορτάσει τις μέρες των Χριστουγέννων, όπως πάντα, στο αγαπημένο της ανάκτορο του Σάντριγκαμ, στο Νόρφορλκ. Και ενώ θα ήθελε να μεταφερθεί με ελικόπτερο (50 λεπτά πτήσης), οι γιατροί της σύστησαν να προτιμήσει τη μεταφορά της με τρένο, όπως κάθε χρόνο. Έτσι, λοιπόν, όπως πάνε τα πράγματα, οι φετινοί εορτασμοί θα γίνουν σύμφωνα με την παράδοση. Ας θυμηθούμε ποια είναι η παράδοση και ποια σειρά έχει το πρόγραμμα των εορτασμών, των πάρτι και της θρησκευτικής λειτουργίας των Χριστουγέννων.

Προ-χριστουγεννιάτικο πάρτι

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η βασίλισσα οργανώνει το γιορταστικό πάρτι για όλα τα μέλη της οικογένειάς της, παιδιά, συζύγους, εγγόνια, δισέγγονο, που φτάνουν τα πενήντα άτομα. Συχνά, είναι η ευκαιρία για να γνωρίσουν οι νύφες των γιων ή εγγονών της, όλη τη βασιλική οικογένεια πριν τον γάμο.

Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Ήδη από το καλοκαίρι, η βασίλισσα ξεκινάει να υπογράφει ιδιόχειρα τις χριστουγεννιάτικες κάρτες, που στέλνονται στους fans σε όλο τον κόσμο. Η φωτογραφία της κάρτας είναι συνήθως μια χαριτωμένη προσωπική στιγμή από τη ζωή της οικογένειάς. Η βασιλική οικογένεια έχει ψύχωση με την αποστολή χριστουγεννιάτικων καρτών και ειδικά η βασίλισσα, υπογράφει μεταξύ 750 -900 κάρτες κάθε χρόνο. Ανάμεσα σε αυτούς που λαμβάνουν τις ευχές και την υπογραφή της βασίλισσας, είναι το προσωπικό, οι φίλοι, αλλά και πρωθυπουργό κυβερνήτες και ανώτεροι αξιωματούχοι της κοινοπολιτείας. Λίγοι στον κόσμο είναι αυτοί που μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν στην κατοχή τους ένα «αυτόγραφο» της βασίλισσας- αν και η βασίλισσα δεν δίνει ποτέ αυτόγραφο.

Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις

Κάθε Χριστούγεννα, οι γαλαζοαίματοι με υψηλή θέση στη σειρά διαδοχής, οργανώνουν ή παραβρίσκονται σε φιλανθρωπικές εκδηλώσει. Αναμένεται από την πλευρά τους να στηρίζουν τα αγαπημένα τους ιδρύματα, δουλεύοντας σκληρά τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Το τρένο της βασίλισσας

Κάθε χρόνο, η βασίλισσα νοικιάζει ένα ολόκληρο τρένο για να μεταφερθεί σιδηροδρομικώς στο παλάτι του Σάντριγκαμ, όπου περνάει κάθε χρόνο τις γιορτές. Η βασίλισσα πηγαίνει στο Σάντριγχαμ μια εβδομάδα πριν τους καλεσμένους της, για να επιβλέψει τις ετοιμασίες.

Όλοι στο Σάντριγχαμ

Όλη η οικογένεια περνάει τα Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ, στο Νόρφολκ, ιδιοκτησία της βασιλικής οικογένειας από το 1862. Η βασίλισσα έχει χαρίσει στον Γουίλιαμ και στην Κέιτ, στην ίδια περιοχή, το Anmer Hall. Το ίδιο και στον Χάρι και στη Μέγκαν, το Γιορκ Κόττατζ, επίσης μέσα στην έκταση του Σάντριγκαμ. Στο μεταξύ, η βασίλισσα κάνει δωρεές χρημάτων σε τοπικά φιλανθρωπικά ιδρύματα στην άλλη της κατοικία, στο Γουίντσορ. Κάθε χρόνο, χαρίζει 4 χριστουγεννιάτικα δέντρα σε 4 ναούς: Στο αβαείο του Γουέστμινστερ, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, στον καθεδρικό ναό του Σαιντ Ζιλ και στο Κανονγκέητ Κιρκ στο Εδιμβούργο. Αλλά και σε εκκλησίες και σε σχολεία στην περιοχή Σάντριγκαμ, η βασίλισσα χαρίζει χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Δώρα

Τα χριστουγεννιάτικα δώρα, σύμφωνα με το γερμανικό έθιμο που έφερε στη Βρετανία ο βασιλιάς Αλμπερτ, ανταλλάσσονται την παραμονή των Χριστουγέννων. Τα αφήνουν σε τραπέζια για να τα ανοίξει κάθε μέλος την ημέρα των Χριστουγέννων, μετά το απογευματινό τσάι, όταν δοθεί το σήμα. Συνήθως τα δώρα είναι χιουμοριστικά και δεν είναι ακριβά. Η ίδια η βασίλισσα, για χρόνια, αγόραζε τα δώρα που θα πρόσφερε, στα εμβληματικά καταστήματα Harrod’s, που έμεναν ανοιχτά μετά το ωράριό τους, για να εξυπηρετήσουν τη μονάρχη. Ιστορίες λέγονται γι’ αυτά τα περίφημα δώρα, όπως το δώρο της Κέιτ στον Χάρι, που του χάρισε ένα kit με θέμα «Πώς να καλλιεργήσει τη δική σου κοπέλα». Ή το δώρο της πριγκίπισσας Avvαs, στον αδερφό της Κάρολο, διάδοχο του θρόνου. Του χάρισε ένα δερμάτινο καπάκι τουαλέτας, το οποίο του άρεσε τόσο πολύ, ώστε όταν ταξιδεύει το παίρνει μαζί του.

Το γεύμα των Χριστουγέννων

Το γεύμα των Χριστουγέννων είναι εκλεκτό και οι πρώτες ύλες αγορασμένες από την περιοχή. Συνήθως σερβίρεται για πρώτο πιάτο σαλάτα με αστακό ή γαρίδες και, στη συνέχεια, γαλοπούλα και μετά, χριστουγεννιάτικη πουτίγκα. Το βράδυ, υπάρχει ανοιχτός μπουφές με γαλοπούλα μέχρι αργά. Ειδική τιμή γίνεται στον σεφ του τριημέρου. Μπαίνει στην τραπεζαρία για να τεμαχίσει τη γαλοπούλα ή το μπούτι ζαμπόν ή τη σπάλα και, αφού ολοκληρώσει την τελετουργία αυτή, πίνει ένα ουίσκι μαζί με τη βασιλική οικογένεια, το οποίο του προσφέρει η ίδια η βασίλισσα, ανταλλάσσοντας προπόσεις.

Το διάγγελμα

Στις 3:00 το μεσημέρι είναι η ώρα να εκφωνήσει η βασίλισσα το διάγγελμά της. Όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για να το παρακολουθήσει.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved