Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένα νέο βιβλίο έρχεται να φωτίσει άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητα
VIP Life

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένα νέο βιβλίο έρχεται να φωτίσει άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητα

Μια νέα βιογραφία της Βρετανίδας βασίλισσας φωτίζει άγνωστες και ενδιαφέρουσες πτυχές του βίου της.

Είναι η μακροβιότερη μονάρχης, στην ιστορία της Βρετανίας, αλλά και η βασίλισσα που έχει καθίσει στον θρόνο περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην παγκόσμια ιστορία! Αυτή είναι μέσα σε μια πρόταση η βασίλισσα Ελισάβετ.

Ενα νέο βιβλίο ωστόσο έρχεται να φωτίσει άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητας της. Πρόκειται για το «Queen Of Our Times:The Life Of Elizabeth II » («Η βασίλισσα των καιρών μας: Η ζωή της Ελισάβετ II»), που υπογράφει ο Ρόμπερτ Χάρντμαν, ο οποίος για τη συγγραφή του άντλησε υλικό από συνεντεύξεις του με μέλη της βασιλικής οικογένειας, φίλους της βασίλισσας, προσωπικό του παλατιού και πολλούς άλλους.Σύμφωνα με το βιβλίο και όπως ανέφερε ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ, το δόγμα της Ελισάβετ στις κρίσεις είναι «και αυτό θα περάσει», δείχνοντας πάντα αξιοζήλευτη ψυχραιμία. Χαρακτηριστικό περιστατικό; Όταν το 2004 κατά τη διάρκεια τελετής παρασημοφόρησης ο αυλάρχης του παλατιού λιποθύμησε, η βασίλισσα συνέχισε ατάραχη την τελετή, σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό!

Σύμφωνα με τον Χάρντμαν, η Ελισάβετ παρακολουθεί τις εξελίξεις στα πάντα, αλλά ένα είναι πρώτο στην ατζέντα της: η άμυνα της χώρας και τα μικρά ή μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις. Ετσι, σε ένα επίσημο γεύμα πλησίασε τον τότε υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν και τον ρώτησε: «Μίλησα με τον αρχηγό του επιτελείου και με παρέπεμψε στον υπουργό Αμυνας. Αυτός μου είπε να μιλήσω με εσάς. Θα κλείσετε τη σχολή εκμάθησης γκάιντας του στρατού;». Ο έκπληκτος Όσμπορν απάντησε ότι δεν γνώριζε κάτι τέτοιο. Η συγκεκριμένη σχολή αποτελεί τη μικρότερη μονάδα του βρετανικού στρατού και η Ελισάβετ γνώριζε ακόμα και γι' αυτήν!

Όταν ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ ζητούσε άδεια νρ γυρίσει ορισμένες σκηνές στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για το εναρκτήριο βίντεο των Ολυμπιακών του Λονδίνου το 2012 (με πρωταγωνιστή τον «Τζέιμς Μποντ» Ντανιέλ Κρεγκ), σίγουρα δεν φανταζόταν τη συνέχεια. Όταν διστακτικά ρώτησε για την πιθανότητα η Ελισάβετ να κάνει μια μικρή εμφάνιση, προς απόλυτη έκπληξη του η απάντηση ήταν «ναι»! Αλλά με έναν «όρο»: αντί να έλεγε «καλησπέρα, Τζέιμς», ζήτησε να πει (όπως και τελικά έγινε) «καλησπέρα, κ. Μποντ», καθώς το ένιωθε πιο αυθεντικό. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη Μαρτίου και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή:Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved