Βιβλίο «φωτιά» για τις σχέσεις Γουίλιαμ-Χάρι
VIP Life

Βιβλίο «φωτιά» για τις σχέσεις Γουίλιαμ-Χάρι

Το σχίσμα ανάμεσα στον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ είναι τόσο επικίνδυνο, όσο και η παραίτηση του βασιλιά Εδουάρδου, σύμφωνα με νέο βιβλίο που ρίχνει φως στην κόντρα των δύο αδερφών.

Στο γραφείο του ιστορικού και βασιλικού βιογράφου, Ρόμπερτ Λέισι, βρίσκεται ένας μεγάλος φάκελος, ακόμα σφραγισμένος. Περιλαμβάνει προσχέδια κεφαλαίων του τελευταίου του βιβλίου, το οποίο όπως συνηθίζει έστειλε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ πριν από την έκδοση. Είναι κάτι πολύ ασυνήθιστο για έναν βασιλικό συγγραφέα να κάνει, αλλά ο Λέισι πάντα δούλευε με αυτό τον τρόπο. Το 1977, όταν ακόμη εργαζόταν ως ερευνητικός δημοσιογράφος, έγραψε αυτό που θεωρείται ακόμη και σήμερά, ως η οριστική βιογραφία της βασίλισσας. Όπως έχει πει, ποτέ δεν επέτρεψε σε κανέναν να ασκήσει βέτο στο έργο του, αλλά επέτρεπε στους αξιωματούχοι να δουν «μέρη, όχι όλο το βιβλίο» θεωρώντας πως ήταν ή σωστή κίνηση, ενώ τους επέτρεπε επίσης να εμπλακούν αμφισβητώντας βασικά σημεία, εάν ήταν απαραίτητο.

Ποια ήταν η απάντηση της Βασιλικής οικογένειας;

Έτσι, έβαλε σε έναν φάκελο τα βασικά κεφάλαια από το τελευταίο του βιβλίο και τα έστειλε, έχοντας πλήρη επίγνωση πως το παλάτι μπορεί να μην χαρεί με κάποιες πτυχές της αφήγησης του σχετικά με το π συμβαίνει στον Οίκο των Γουίνδσορ. Εξεπλάγη όμως, όταν του επιστράφηκε το πακέτο, χωρίς να έχει ανοιχτεί, με μια σύντομη συνοδευτική επιστολή. Εν ολίγοις, το Παλάτι δεν ήθελε να ξέρει. Το πρόβλημα; Το βιβλίο ονομάζεται «Battles Of Brothers» και αναφέρεται -με λεπτομέρειες- στη διαμάχη μεταξύ του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι. Η απάντηση του παλατιού σε έναν προηγουμένως αξιόπιστο και σεβαστό συγγραφέα, λέει πολλά, όπως πιστεύει ο ίδιος. «Φοβήθηκαν από τον τίτλο πιθανότατα» λέει ο συγγραφέας.

Αυτή η κρίση μπορεί να συγκριθεί με την παραίτηση από τον Βασιλικό θρόνο και τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Αλλά ο τίτλος είναι σωστός και σημαντικός. Όπως λέει ο συγγραφέας: «Μερικοί λένε: "Δεν έχει σημασία. Θα περάσει". Αλλά δεν ισχύει αυτό, τουλάχιστον από την πλευρά των ιστορικών. Εάν αυτή η διαφωνία ανάμεσα στα δυο αδέρφια δεν θεραπευτεί με κάποιον τρόπο, θα μπορούσε να σταθεί επάξια δίπλα στην κρίση της Παραίτησης (του βασιλιά Εδουάρδου για τα μάτια της καλής του Γουόλις Σίμπσον) αλλά και στον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ως ένα από τα τραύματα που άλλαξαν την μοναρχία. Υπάρχει χρόνος να αλλάξουμε τα πράγματα προς την θετική κατεύθυνση, αλλά προς το παρόν, το παλάτι δεν ενεργεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Το τέλος μιας σχέσης

Το βιβλίο του Ρόμπερτ απεικονίζει μια ζοφερή εικόνα της κατάρρευσης της κάποτε στενής σχέση ανάμεσα στα δύο αδέρφια. Καταγράφει τις ζωές και των δύο- αλλά και των τελείως διαφορετικών συζύγων τους - από τη στιγμή που γεννήθηκαν. Όπως γνωρίζουμε, δεν είναι το μόνο βιβλίο που αγγίζει ης ζωές του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Η προσέγγιση του, ωστόσο, είναι πολύ διαφορετική από εκείνη του Finding Freedom, του βιβλίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα και αφηγείται τη ζωή του διάσημου βασιλικού ζευγαριού, που αποφάσισε να αποχωρήσει από την βασιλική οικογένεια. Τι λέει σχετικά με το ενδεχόμενο να συμμετείχε άμεσα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στην συγγραφή του; «Λοιπόν,<ας το θέσω έτσι. Υπάρχουν κάποιες περιγραφές που θα μπορούσαν να προσέρχονται> ας το θέσω έτσι. Υπάρχουν κάποιες περιγραφές που θα μπορούσαν να προσέρχονται μόνο από τα χείλη του Χάρι ή της Μέγκαν».

Οι ρωγμές στη σχέση μεταξά πρίγκιπα Χάρι και πρίγκιπα Γουίλιαμ ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύει κανείς

Όσο για το δικό του βιβλίο, ο Ρόμπερτ πέρασε μήνες μιλώντας σε πηγές της βασιλικής οικογένειας σχετικά με το πότε άρχισαν να εμφανίζονται ρωγμές στην σχέση των δύο αδερφών (συνέβη πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε) και επισημαίνει πως το σύστημα της μοναρχίας συνωμότησε για να πυροδοτήσει τις φλόγες της δυσαρέσκειας παρά να μπει στην μέση για έναν συμβιβασμό μεταξύ των δύο.

Κρίσιμη η σχέση των δύο αδερφών για την ιστορία της μοναρχίας

Πάνω απ’ όλα πάντως, ο συγγραφέας επιμένει πως η σχέση μεταξύ του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι είναι κρίσιμη για το μέλλον της βασιλικής οικογένειας. «Έχει μεγάλη σημασία» λέει. «Είναι ζήτημα αξιών, ακόμη και για το εθνικό ηθικό. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει κανείς είναι ότι .ολόκληρη η στρατηγική της μοναρχίας βασίστηκε στο να μένει ενωμένη. Η Μέγκαν Μαρκλ τα άλλαξε όλα αυτά. Είναι δύσκολη. Έχει ένα απίστευτο και επικίνδυνο βαθμό αυτοπεποίθησης. Αλλά το παλάτι το εξέλαβε αυτό πολύ λάθος, όπως κάνει πάντα με τα δεύτερα παιδιά. Αντιμετωπίζουν πάντα το δεύτερο παιδί άσχημα, για να μην πω σκληρά. Το ίδιο συνέβη με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Οπως και με τον πρίγκιπα Αντριου. Είναι ο κληρονόμος και ο εφεδρικός. Δεν ξέρουν απλά τι να κάνουν με τους δεύτερους. Και σίγουρα δεν ήξεραν τι να κάνουν με τη γυναίκα του δεύτερου».

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved