Εξόριστοι από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ Χάρι, Μέγκαν και Άντριου, με βέτο της βασίλισσας
VIP Life

Εξόριστοι από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ Χάρι, Μέγκαν και Άντριου, με βέτο της βασίλισσας

Η καθιερωμένη εμφάνιση των γαλαζοαίματων σε κάθε σημαντικό γεγονός της μοναρχίας στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, θα είναι εντελώς διαφορετική στο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ!

Η βασίλισσα Ελισάβετ, με αφορμή τον εορτασμό των 96 χρόνων της και των 70 ετών στον θρόνο, θα εορτάσει με πολλές λαμπερές εορτές τον Ιούνιο. Μια από αυτές είναι και η εμφάνιση τηw στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς της, από όπου θα χαιρετήσουν τον λαό και θα παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων της.

Μετά όμως από πολλή σκέψη, η βασίλισσα αποφάσισε να μειώσει τα πρόσωπα που θα εμφανιστούν δίπλα της στο μπαλκόνι των ανακτόρων και να περιοριστούν μόνο στα μέλη που εργάζονται για τη μοναρχία, αναλαμβάνονται δημόσια καθήκοντα εκ μέρους της βασίλισσας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τόσο ο πρίγκιπας Χάρι και η δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν, που έχουν εγκαταλείψει τη μοναρχία, όσο και ο πρίγκιπας Άντριου, που λόγω του σεξουαλικού σκανδάλου έχει αποσυρθεί από τα καθήκοντα του από το 2019, δεν πρόκειται να εμφανιστούν στον επίσημο εορτασμό.

Η βασίλισσα έβαλε βέτο για την εμφάνιση τους. Τρία λεπτά μετά την ανακοίνωση του παλατιού, ο πρίγκιπας Χάρι και το επιτελείο του, δήλωσαν ότι οι Σάσσεξ θα ταξιδέψουν με τα παιδιά τους στη Βρετανία, ενθουσιασμένοι που θα πάρουν μέρος στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας. Πάντως, από το μπαλκόνι, τους έχει απορρίψει η βασίλισσα. Και όχι μονό τους συγκεκριμένους.

Ίσως η βασίλισσα θα θέλει να στείλει το μήνυμα πως μόνο τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας μπορούν να απολαμβάνουν τα προνόμια. Μπορεί κανείς όμως να το ερμηνεύσει και σαν μια νίκη του πρίγκιπα Κάρολου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, που θέλουν τους Σάσσεξ να εξαιρούνται από τη Φίρμα και τον πρίγκιπα Αντριου «να εξαφανιστεί».

Έτσι, αντί για τα συνηθισμένα 50 άτομα που εμφανίζονταν στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ τα προηγούμενα χρόνια στο πλευρό της βασίλισσας, για να χαιρετήσουν, τώρα, πρόσκληση έχουν λάβει μόνο 18 άτομα!

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγος του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης. Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ, μαζί με τα τρία παιδιά τους, πρίγκιπες Τζωρτζ, Σαρλότ και Λούις.

Ο κόμης και η κόμισσα του Γουέσεξ, μικρός γιος της βασίλισσας πρίγκιπας Εδουάρδος με τη σύζυγο του, Σοφία και τα δύο τους παιδιά. Η πριγκίπισσα Άννα, η μοναχοκόρη της βασίλισσας Ελισάβετ και ο σύζυγός της, ναύαρχος σερ Τίμοθυ Λώρενς, όχι όμως τα παιδιά της πριγκίπισσας, γιατί δεν εκτελούν βασιλικά καθήκοντα, επομένως δεν εργάζονται για τη μοναρχία και τη βασίλισσα, άρα εξαιρούνται.

Ο δούκας και η δούκισσα του Γκλόστερ. Ο δούκας του Κεντ. Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα.

Από αυτή τη λίστα απουσιάζει ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος ίσως παραστεί στη λειτουργία έναρξης των εορτασμών στον καθεδρικό ναού του Αγίου Παύλου, στις 2 Ιουνίου. Επίσης, απουσιάζουν οι κόρες του πρίγκιπα Άντριου, πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη, καθώς και η αγαπημένη εγγονή της βασίλισσας, Ζάρα Τίνταλ, η κόρη της πριγκίπισσας Άννας.

Αλλά και πάλι οι διοργανωτές ανησυχούν μήπως οι Σάσσεξ, απελπισμένοι για δημοσιότητα, προσπαθήσουν να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα, επισκιάζοντας τις γιορτές αντί το focus να γίνεται πάνω στο έργο της βασίλισσας και στο πώς υπηρέτησε τη Βρετανία τα 70 χρόνια της βασιλείας της.

Γι’ αυτό και το παλάτι σκέφτεται να αποκλείσει τα συνεργεία του Νetflix να ακολουθούν τον πρίγκιπα στις εορτές του Ιωβηλαίου. Αλλωστε, σε αυτές την αποκλειστικότητα έχει το ΒΒC.

Θα πρέπει οι Σάσσεξ να δεχτούν ότι έχει υποτιμηθεί ο ρόλος τους και ότι θα ανήκουν, πλέον, στην ομάδα των υπολοίπων VIP’s που θα παραστούν στις εορτές.

Φυσικά, η βασίλισσα θέλει να παρουσιάσει στον κόσμο ένα ενωμένο οικογενειακό μέτωπο, και για τον λόγο αυτό έχουν γίνει πολλές παρασκηνιακές συναντήσει, όμως η ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ φέτος, θα είναι πολύ διαφορετική. Λίγοι και εργαζόμενοι.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Χάρι και η Μέγκαν προσγειώθηκαν μυστικά στη Βρετανία, πριν ταξιδέψουν στην Ολλανδία για τους αγώνες Invitus, με αεροπλάνο της γραμμής και κατευθείαν πήγαν στο κάστρο του Γουίνδσορ για να δουν τη γιαγιά του πρίγκιπα, τη βασίλισσα.

Η φύλαξη που πήραν από το ειδικό σώμα προστασίας SEG, έπεισε τον Χάρι ότι τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του και τα παιδιά του θα είναι ασφαλείς στο ταξίδι τους για τα γενέθλια της γιαγιάς του.

Μετά την μετεγκατάσταση του στην Καλιφόρνια, η Σκώτλαντ Γιάρντ αφαίρεσε από τον Χάρι τη φρουρά από οπλισμένοι αστυνομικούς, πράγμα που τον οδήγησε να κάνει έφεση στο Υπουργείο Εσωτερικών, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του, χωρίς την ανάλογη προστασία.

Τώρα ίσως αποσύρει την έφεση αυτή. Και η βασίλισσα, από την πλευρά της, παρότι έχει αδυναμία στον εγγονό της τον Χάρι, παρατηρεί ότι με τη μετεγκατάσταση του στις ΗΠΑ, τις κατηγορίες που έκανε για την ίδια την οικογένεια του ότι είναι ρατσιστές σχετικά με το χρώμα του γιου του Αρτσι και μετά την απειλή ότι θα τα αποκαλύψει όλα στα απομνημονεύματα που θα εκδώσει, καταλαβαίνει και η ίδια πως η παρουσία του πίσω στην οικογένεια, θα ενοχλήσει κάποια μέλη της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ανακοίνωσε ότι φέτο5, δεν πρόκειται να παραστεί στα Γκάρντεν Πάρτι που διοργανώνονται κάθε χρόνο με αφορμή τα γενέθλια της. Τα φετινά πάρτι είναι 3 στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στις 11,18 και 25 Μαΐου και ένα στο παλάτι Χόλιρουντ Χάουζ στη Σκωτία, στις 29 Ιουνίου. Τα Γκάρντεν Πάρτι διοργανώνονται κάθε χρόνο με αφορμή τα γενέθλια της βασίλισσας.

Η 96χρονη μονάρχης που τους τελευταίους μήνες υποφέρει από κινητικά και άλλα προβλήματα υγείας, δεν θα μπορέσει να παραστεί στα πάρτι, που είχαν αναβληθεί, λόγω κορονοϊού και είχαν να διοργανωθούν από το 2019.

Τα φετινά πάρτι που θα λάβουν χώρα στη χρονιά του Πλατινένιου Ιωβηλαίου για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο, θα έχουν προσκεκλημένους άτομα που έχουν διακριθεί για τη θετική τους συμβολή σε κοινότητες σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Από τον περασμένο Οκτώβριο που η βασίλισσα μεταφέρθηκε ένα βράδυ στο νοσοκομείο, πέρασε τους επόμενους 3 μήνες κυκλοφορώντας με μπαστούνι και κάτω από την καθοδήγηση των γιατρών της, έφερε εις πέρας περιορισμένα καθήκοντα. Το Φεβρουάριο βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και έκτοτε κουράζεται ευκολότερα.

Επειδή ως οικοδέσποινα των Γκάρντεν Πάρτι η βασίλισσα θα πρέπει να σταθεί όρθια για τουλάχιστον μία ώρα και να προχωράει ανάμεσα στον κόσμο για να χαιρετήσει τους καλεσμένοι της, δεν θα μπορεί να, το κάνει.

Αν και ο κόσμος έχει απογοητευτεί που δεν θα συναντήσει τη βασίλισσα, όμως είναι το σωστό για εκείνην να μην παραστεί και να μην ταλαιπωρηθεί, θα εκπροσωπηθεί από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένοι στους κήπους των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και του Χόλιρουντ Χάουζ.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved