Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μυστικό έγγραφο που διέρρευσε πριν το θάνατό της και οι απαγορεύσεις
VIP Life

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μυστικό έγγραφο που διέρρευσε πριν το θάνατό της και οι απαγορεύσεις

Καιρό πριν το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ είχε γίνει διαρροή μυστικών εγγράφων αναφορικά με όλα όσα επρόκειτο να συμβούν, κατά την ανακοίνωση της θλιβερής είδησης για την απώλεια της.

Σύμφωνα με το σχέδιο ο πρωθυπουργός ήταν εκείνος που πρώτος ενημερώθηκε για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τηλεφωνικώς από έναν υπάλληλο με τα λόγια να έχουν ως εξής: «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε», ενώ η είδηση του θανάτου της Ελισάβετ ανακοινώθηκε με έκτακτο δελτίο από το Press Association.

Στο σχέδιο που είχε διαρρεύσει είχαν συμπεριληφθεί μεταξύ άλλων, η απαγόρευση των «retweets» από τα social media των κυβερνητικών υπηρεσιών.

Η αλλαγή εικόνας των σελίδων στα social media όλων των τμημάτων προφίλ τους με μαύρο πανό. Τα έγγραφα είχαν παρουσιάσει ακόμη και σχέδια για τη μεταφορά του φερέτρου της βασίλισσας με πομπή από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο παλάτι του Γουέστμινστερ, όπου θα τοποθετηθεί σε ένα υπερυψωμένο βάθρο, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό στο κοινό επί τρεις ημέρες, 23 ώρες την ημέρα.

Η βασιλική κηδεία θα πραγματοποιηθεί 10 ημέρες μετά και θα κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους, παρότι αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι επίσημη αργία. Η ημέρα του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητος έχει ονομαστεί σε D-Day.

Η Ελισάβετ κατέστη η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο, καθώς και μακροβιότερη αρχηγός κράτους, μετά τον θάνατο του 88χρονου βασιλιά της Ταϊλάνδης, Πουμιπόν Αντουνιαντέτ, ο οποίος βασίλευσε για περισσότερο από 70 χρόνια. Στις 6 Φεβρουαρίου του 2017 η Ελισάβετ έγινε η πρώτη Βρετανή μονάρχης που εόρτασε ζαφειρένιο ιωβηλαίο, δηλαδή την παραμονή της στον θρόνο για 65 χρόνια.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved