Βασίλισσα Ελισάβετ: To φαγητό που απεχθανόταν, οι παραξενιές και το γλυκό που έτρωγε καθημερινά
VIP Life

Βασίλισσα Ελισάβετ: To φαγητό που απεχθανόταν, οι παραξενιές και το γλυκό που έτρωγε καθημερινά

Γιατί και η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε τις παραξενιές της στο τραπέζι αλλά και τις μεγάλες της αδυναμίας!

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε κι εκείνη τις ιδιοτροπίες της αναφορικά με γεύματα που σερβίρονταν, είχε όμως και τις αδυναμίες της καθώς καθημερινά δεν έλειπε από το διατροφολόφιο της ένα συγκεκριμένο γλυκό!

Η Βασίλισσα Ελισάβετ όπως ο σεφ της, Darren McGrady, είχε αποκαλύψει, δεν έτρωγε σχεδόν ποτέ junk food και ότι το μενού στο Buckingham δεν περιελάμβανε ποτέ πίτσα. Και όλα αυτά γιατί τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν επιτρέπεται να πιάνουν τίποτα με τα χέρια.

Παράλληλα, όπως είχε αποκαλύψει δεν τρώνε ποτέ θαλασσινά ώστε να αποφύγουν εντελώς τον κίνδυνο να πάθουν κάποιου είδους δηλητηρίαση ενώ το κρέας το τρώνε πάντα καλοψημένο.

«Το πρόγραμμα διατροφής στο παλάτι ακολουθεί κυρίως τις βασικές γραμμές της γαλλικής κουζίνας», έχει πει ο McGrady.
«Μπορεί να σερβίρεις κάθε μέρα φράουλες το καλοκαίρι, όταν βρίσκονται για τις διακοπές τους στο κάστρο στη Σκωτία και να μην το σχολιάσει ποτέ. Αν όμως τις βάλεις στο μενού τον Ιανουάριο πιθανότατα θα απολύσει το σεφ λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να της δίνουν να φάει γενετικά τροποποιημένα φρούτα», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Από τα φαγητά που επίσης δεν ήθελε να βλέπει στο βασιλικό τραπέζι ήταν τα μακαρόνια, το σκόρδο και οι πατάτες.

Υπήρχε όμως κι ένα έδεσμα που δεν έλειπε ποτέ από το τραπέζι κι αυτό ήταν το γλυκό που λάτρευε! Αυτό ήταν ο κορμός σοκολάτας, με πολύ κακάο και μπισκότα, λέγεται μάλιστα πως ακόμη και στα ταξίδια που έκανε, έπαιρνε μαζί της, μερικές μερίδες από αυτό.

Οι ιδιοτροπίες, τα φρούτα με το μαχαιροπίρουνο και τα σάντουιτς!

Πολλές ήταν οι ιδιοτροπίες που είχε αναφορικά με το φαγητό η Βασίλισσα Ελισάβετ. Το αγαπημένο της σάντουιτς για παράδειγμα με τόνο, μαγιονέζα και αγγούρι. Ωστόσο, λέγεται ότι δεν της αρέσει να τρώει τις κόρες του ψωμιού. Μια από τις πιο περίεργες αναφορές για τις συνήθειες της βασίλισσας Ελισάβετ στο φαγητό, είναι η μέθοδος της για να τρώει μπανάνες. Με πιρούνι και μαχαίρι ώστε να αποφεύγει τα σχόλια. Παράλληλα όμως ήταν και απλή.

Ο πρώην βασιλικός σεφ Ντάρεν ΜακΓκρέιντι είπε κάποτε στη Marie Claire: «Οι άνθρωποι λένε πάντα: “Ω, η βασίλισσα πρέπει να τρώει σε χρυσά πιάτα με χρυσά μαχαίρια και πιρούνια”. Ναι, μερικές φορές… αλλά στο Μπαλμόραλ έτρωγε φρούτα από ένα πλαστικό κίτρινο δοχείο Tupperware».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved